Kyllingekødboller i tomatsauce - Opskrift på kyllingekødboller i tomatsauce med pasta
Opskrifter Livsstil Shop

Kyllingekødboller i tomatsauce

Kyllingekødboller i tomatsauce – Opskrift på den lækreste pastaret med kyllingekødboller i tomatsauce. Denne lækre, cremede og smagfulde ret består af en cremet tomatsauce med kyllingekødboller med chili og gulerod. Disse kyllingekødboller med hakket kyllingekød smager virkelig godt og er et lækkert alternativ til de alm. kødboller. Kødbollerne hældes i et fad med pastasaucen udover og så bages det i ovnen med frisk mozzarella. En skøn og lækker familieret, som sagtens kan laves i hverdagene.

Tomatsaucen er lavet med en masse cherry tomater og fyldt med god smag. Hvis du har nogle kedelige tomater liggende i køleskabet, så er de perfekte at bruge til denne tomatsauce. Jeg har brugt frisk fettuccine pasta til retten, men spaghetti og andre slags pastaer kan også bruges.

Rigtig god fornøjelse!

Kyllingekødboller i tomatsauce

Pastaretter til 4-5 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Kyllingekødboller

500 g hakket kyllingekød

1 løg, fintrevet

1 æg

1 stor gulerod, fintrevet

2-3 spsk mel

50 g revet parmesan

1 spsk. sød chilisauce,

1/2 tsk. groft salt

Friskkværnet peber

1 knivspids revet muskatnød

Smør til stegning

Tomatsauce

2 løg, skåret i tern

4 fed hvidløg, skåret i skiver

Et lille stykke frisk chili, finthakket

Olivenolie

500 g cherry tomater, skåret i halve

0,5 dl piskefløde

0,5 dl vand

2 spsk. tomat puré

1 tsk. brun farin (alm. sukker kan også bruges)

1 tsk. æblecider eddike (citronsaft kan også bruges)

Salt og peber

1 håndfuld frisk basilikum

Derudover

Pasta, jeg har brugt frisk fettuccine

2 kugler frisk mozzarella

Friskrevet parmesan

Basilikum

Fremgangsmåde

Kyllingekødboller

Kom alle ingredienserne i en skål (enten en skål til røremaskine eller bare en alm. skål). Rør farsen sammen og smag til om der skal mere salt eller peber i. Rør endelig ikke for meget i farsen, for så bliver den for tynd, den skal blot lige røres sammen til den er sammenhængende. Lad farsen hvile på køl i 1 time, så den kan sætte sig og suge en masse god smag fra ingredienserne.

Varm en pande op med smørret. Lad smørret “bruse af” og form farsen til kødboller. Steg kødbollerne i ca. 5 minutter ved middelhøj varme. De skal ikke være helt gennemstegte, da de skal i ovnen. Kom kødbollerne i et ildfast fad og lav tomatsaucen.

Tomatsauce

Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt herefter tomaterne og lad dem stege med i et par minutter. Hæld fløde og vand i gryden og tilsæt tomat puré, brun farin og æblecidereddike og lad tomatsaucen stå at simre. Smag til med salt og peber og evt. mere sukker eller eddike. Kom basilikumblade i saucen og blend saucen til en ensartet og cremet tomatsauce.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Hæld tomatsaucen udover kødbollerne og fordel frisk mozzarella henover. Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter indtil osten er gylden. Server straks sammen med pasta og drys evt. med revet parmesan og frisk basilikum. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Tilføjede 2 spsk balsamico og 50 g Philadelphia til sovsen og brugte alm. revet ost på toppen. Muuuums 😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven