Boller i karry - Opskrift på nem og lækker boller i karry ret
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Boller i karry

Boller i karry – Opskrift på den bedste boller i karry ret med karrysauce, kødboller og ris. En af de lækreste klassiske danske retter, som er en dejlig velsmagende ret. Boller i karry står højt på listen over familielivretter både herhjemme og sikkert også hjemme hos dig. Den dejlig cremede karrysauce med kødboller og ris er virkelig en nem og lækker hverdagsret.

Afhængig af hvilken slags karry du bruger, og hvor mild eller stærk den er, så smag dig endelig frem og find frem til den helt rette mængde af karry. Jeg kan godt lide at bruge en blanding af en mild karry og en stærk karry. Jeg koger kødbollerne i vand sammen med forskellige grøntsager, som jeg efterfølgende blender sammen med saucen. På den måde får man lige sneget lidt ekstra grønt ind i maden.

Retten kan serveres som den er eller den kan toppes med diverse lækre toppings:

  • Æbletern
  • Frisk persille
  • Ristede kokosflager
  • Rosiner
  • Mangochutney
  • Ananassalsa
  • Bananskiver

Det er også en ret der er nem at lave til mange mennesker. Hjemme hos mig har boller i karry i hvert fald tit været en del af fødselsdagsmenuen til fødselsdagsgæster. Boller i karry har vi også tit lavet en stor portion af, frosset det ned og taget det med på skiferie, når vi har boet i lejlighed eller hytte med køkken. Så er der nem aftensmad efter en lang dag på ski.

Prøv også min opskrift på mørbradgryde eller min opskrift på lækker svensk pølseret.

Boller i karry

Opskrift til 5-6 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt 2 t.

Ingredienser

Kødboller
Til vandet: 1 løg, 1 porre, 4 gulerødder og salt Karrysauce
Derudover

Fremgangsmåde

Kødboller

Rør kødet sammen med de øvrige ingredienser til en sammenhængende fars. Smag til med salt og peber. Lad farsen hvile i 30 minutter.

Kom imens rigeligt med vand op i en stor gryde med salt  sammen med løg, porrer og gulerødder, skåret i grove stykker.

Form farsen til ca. 25 lige store kødboller og kog kødbollerne i vandet i ca. 5 minutter eller indtil de selv kommer op til overfladen. Gem vandet samt grøntsagerne til saucen.

Karrysauce

Brun smørret i en stor gryde, tilsæt karry og bland det godt rundt. Tilsæt groft revet løg og æble og brun det i karrysmørret. Kom melet i og rør det grundigt rundt. Tilsæt varm mælk lidt af gangen, hvor der røres grundigt i mellem hver, sådan at du får en glat  sauce. Tilsæt vand fra kødbollerne samt grøntsagerne. Blend det hele sammen med en stavblender og kog herefter saucen op ved middelvarme til en glat og tyk sauce. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber og tilsæt herefter kødbollerne.

Server boller i karry med ris til. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar