Mørbradgryde, eller paprikagryde som det også kaldes, er klart en kæmpe favorit herhjemme. Den smagfulde gryderet med mørbrad, bacon, cocktailpølser og paprika er super nem at lave og fungerer skønt som både hverdagsmad, men også som en lækker weekendret. Det er også en ret der er nem at lave til mange mennesker. Hjemme hos mig har mørbradgryde i hvert fald tit været en del af fødselsdagsmenuen til fødselsdagsgæster. Mørbradgryde har vi også tit lavet en stor portion af, frosset det ned og taget det med på skiferie, når vi har boet i lejlighed eller hytte med køkken. Så er der nem aftensmad efter en lang dag på ski. Vi serverer det både med almindelige ris og blomkålsris. Nogle serverer det også med kartoffelmos til. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Mørbradgryde
250 g bacon
2 store løg, skåret i tern
2 fed hvidløg, presset
200 g champignoner, skåret i kvarte
2 stk svinemørbrad (1 kg), skåret i store tern
2 spsk paprika
1 tsk stærk eller røget paprika
2 dåser hakkede tomater
140 g tomatpure
3 dl piskefløde
Salt og peber
300 g cocktailpølser
Derudover
Ris eller blomkålsris
Fremgangsmåde
Mørbradgryde
Steg bacon i en sauterpande til det lige akkurat begynder at tage farve. Hæld baconet over i en stor skål. Svits løg, hvidløg og champignoner i baconfedtet. Hæld det herefter op i skålen til bacon. Brun mørbraden godt af i sauterpanden og kom bacon, løg, hvidløg og champignoner i sauterpanden. Tilsæt paprika, hakkede tomater, tomatpure og piskefløde. Lad retten stå at simre 20 minutter under låg og smag til med salt og peber. Lad gerne retten stå at simre i 1 time. Et kvarter inden retten serveres tilsættes coctailpølserne.
Server retten med ris/blomkålsris til. Velbekomme!