Bagt pasta bolognese - Pasta bolognese bagt i fad i ovnen

SE ALLE MINE OPSKRIFTER PÅ LÆKRE MADBRØD HER

Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Bagt pasta bolognese

Opskrift på pasta bolognese bagt i fad i ovnen. Denne ret er så lækker og virkelig nem at lave. Det er en super god hverdagsret, som består af en kødsauce, som kommes i et ildfast fad med ukogt pasta og ost og derefter bages. Der tilsættes desuden mere vand til kødsaucen, så pastaen kan koge og blive møre. Det er så nemt at lave mad i fad, da det blot passer sig selv inde i ovnen. Retten kan sagtens laves af en rest kødsauce fra dagen før, eller fra fryseren. Så er det nemt at servere aftensmad på de travle hverdage. Server gerne retten med en grøn salat eller brød til, men retten kan altså også sagtens spises, som den er. Rigtig god fornøjelse!

Bagt pasta bolognese

Ingredienser

Fremgangsmåde

Bagt pasta bolognese

Lav bolognese (denne bolognese/kødsauce) som angivet i opskriften og tilsæt efterfølgende 2-3 dl vand.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Kom halvdelen af den ukogte pasta i et ildfast fad og hæld halvdelen af kødsaucen og osten på. Kom den anden halvdel pasta og kødsauce på og slut af med det resterende ost.

Bag i ovnen i ca. 20-30 minutter eller indtil pastaen er færdigkogt. Server straks. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!

Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.

Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.

Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her. 

God fornøjelse i køkkenet!

Bliv medlem 

Gode tips til pasta bolognese bagt i fad i ovnen

Når du skal lave bagt pasta bolognese, er der nogle gode tips, der kan løfte retten til nye højder. Først og fremmest, når du laver bolognesesaucen, så tag dig tid til at lade den simre. Jo længere tid, jo mere smag udvikler saucen. Tilsæt gerne lidt rødvin for ekstra dybde i smagen, hvis du har det ved hånden.

Når du vælger pasta, kan du eksperimentere med forskellige typer. Selvom klassisk penne eller rigatoni fungerer godt, kan du også prøve farvede pastaer for et sjovt twist. Kog pastaen, så den er al dente, da den stadig vil blive bagt i ovnen og dermed blive blødere.

For en cremet konsistens, overvej at tilsætte lidt fløde eller mascarpone til saucen, inden du blander den med pastaen. Når du hælder blandingen i et ovnfast fad, skal du sørge for at toppe med rigeligt ost – mozzarella eller parmesan – så du får en lækker, gylden skorpe.

Glem ikke at lade retten hvile i et par minutter, inden du serverer den. Det gør det lettere at skære og giver smagene tid til at sætte sig. God fornøjelse!

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar