Butterdej med spinat og feta - Opskrift på butterdejspakker med spinat og feta
Opskrifter Livsstil Shop

Butterdej med spinat og feta

Butterdej med spinat og feta – Opskrift på lækre butterdejspakker med spinat og feta. Butterdej er så lækkert med dens mange, fine sprøde og smørfyldte lag. Butterdej kan bruges til virkelig mange lækre ting og her har jeg lavet skønne butterdejspakker med lækkert spinatfyld og feta. Spinat og feta er en virkelig lækker kombination og sammen med den sprøde butterdej udgør det en herlig snack.

Man kan sagtens lave sin egen butterdej, men hvis det skal gå lidt hurtigt i de travle hverdage, så er den butterdej man kan købe på frost, en helt perfekt løsning. Jeg har tit disse butterdejsplader liggende i fryseren, da det er så nemt og de kan fyldes og bages med alverdens fyld. Opskriften på disse butterdejspakker er vegetarisk, men de kan f.eks. fyldes med kødsauce, laks eller kylling. Faktisk er laks og spinat en sikker vinder sammen med butterdej.

Butterdejspakkerne kan sagtens fryses ned og blot tøes op og lunes i ovnen inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Butterdej med spinat og feta

Butterdej med spinat og feta til 6-12 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 20 min. / I alt 40 min.
Ingredienser

Butterdej med spinat og feta (12 stk.)

2 løg, skåret i tern

4 fed hvidløg, presset

Smør til stegning

500 g spinat, jeg har brugt frossen, men frisk kan også bruges

Salt og peber

Muskatnød

2 sammenpiskede æg

250 g fetaost, gerne den fra PUCK, smuldret

12 butterdejsplader

1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

Butterdej med spinat og feta

Svits løg og hvidløg i smør på en pande. Tilsæt spinaten og lad den stege med. Smag til med salt, peber og muskatnød. Lad det stå at simre en smule, så væsken kan fordampe (ellers kan den lige sies fra, hvis der er for meget væske fra spinaten). Blend det hele sammen med en stavblender. Lad det afkøle en smule og rør æggene i.

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Tag butterdejspladerne op af fryseren ca. 20 min. inden brug.

Skær hver butterdejsplade i to. Kom en skefuld spinatfyld i midten på det ene stykke og kom feta ovenpå. Læg den anden dejplade på og luk sammen med en gaffel rundt i kanten, så fyldet ikke flyder ud under bagning. Rids i dejen med en kniv. Pensl med æg og bag butterdejspakkerne i ca. 20-25 minutter indtil de er gyldne og sprøde. Server straks. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven