Tacos med fyld - Hjemmebagte tacos med fyld og ananassalsa
Opskrifter Livsstil Shop

Tacos med fyld

Tacos med fyld af den lækreste ananassalsa, krydret kylling, marineret flanksteak, guacamole og lime. Jeg er ret stor fan af tacos, og især når de er fyldt med en masse lækkert. Fyldet i sådan nogle tacos kan varieres og laves med lige det fyld du allerbedst kan lide. Her er de med en sød og lidt stærk ananassalsa med chili og forårsløg, guacamole, fintsnittet spidskål, hakkede små tomater, limebåde og persille (fordi ingen i min familie kan lide koriander). Kødet i tacosne var der flanksteak marineret i olivenolie, salt, hvidløg og timian og kyllingebryster marineret i forskellige krydderier. Jeg bagte tacos efter denne opskrift, men dem man kan købe i supermarkederne kan også bruges.

Jeg serverede dette for min familie og alle var ellevilde med de lækre tacos. Det var en ret perfekt middag på en fredag, hvor vi også nød denne skønne cocktail med passionsfrugt og vanilje. Jeg serverede også et fad nachos til, som bare var nachos med ost, men det kunne også have været denne luksus udgave med lækre toppings. Rigtig god fornøjelse!

 

Tacos, Aftensmad, til 6-8 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 30 min. / I alt + 2 t.
Ingredienser

Tacos

Se min opskrift på hjemmebagte tacos her

Ananassalsa

1/2 ananas eller 1 lille ananas

1/2 chili, finthakket

2 store stængler forårsløg, skåret i små ringe

4 spsk olivenolie

Limesaft af 1/2 lime

Salt

Flanksteak

1 flanksteak af ca. 500 g

0,5 dl olivenolie

2-3 fed hvidløg, presset

Et par kviste frisk timian eller rosmarin

Havsalt

Krydret kylling

3 kyllingefilter

1 tsk hvidløgspulver

1 tsk cayennepeber

1 tsk paprika

1/2 tsk spidskommen

4 spsk olivenolie

Salt

Peber

Ideer til fyld

Fintsnittet spidskål

Små tomater, finthakkede

Guacamole

Limebåde

Frisk persille eller koriander

Chilimayo

Nachos

Fremgangsmåde

Tacos

Bag gerne tacos lige inden servering, så de er helt friskbagte.

Ananassalsa

Skær ananas i små tern og bland med finthakket chili, snittet forårsløg, olivenolie, limesaft og lidt salt. Lad det stå at trække i 1 time.

Flanksteak

Læg flanksteak i et fad og maser olie, hvidløg, timian og salt godt ind i kødet. Lad det trække på køl i 1 time.

Lige inden servering steges kødet på en varm pande eller på grillen. Kødet skal ca. have 5 minutter på hver side afhængig af hvor tyk steaken er. Den skal være lidt rød i midte. Pak kødet ind i stanniol og lad det hvile i 20 minutter. Skær herefter steaken ud i tynde skrå skiver.

Krydret kylling

Kom kyllingen op i en skål med krydderierne, olie, salt og peber. Lad det trække på køl i 1 time.

Du kan stege kyllingen imens flanksteaken hviler: Steg kyllingen eller grill den ca. 10 minuttter på hver side afhængig af, hvor tykke stykkerne er. Skær herefter kyllingen ud i tynde skiver.

Anret tacos med fyldet eller kom fyldet i små skåle, så man selv kan lave sin egen taco ved bordet. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.