Street Food - Farverige tacos med krydret kylling og guacamole! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Street Food – Farverige tacos med krydret kylling og guacamole!

Indlægget er lavet i samarbejde med Santa Maria, men holdningerne til produkterne er mine egne.

Jeg elsker Street Food! For mig er Street Food indbegrebet af lækker fingermad med masser af god smag og duft. Jeg har været i køkkenet og kokkerere med nogle af de lækre nye produkter fra Santa Maria og har lavet farverige tacos med skønt fyld af sprød og frisk grønt, samt krydret kylling og en supernem guacamole. Tortilla pandekagerne har en diskret smag af kokos, som er virkelig god til det krydrede kylling og de nye saucer: ”Lemon Chutney” og ”Mango Sauce”, som har den fordel, at de ikke er lige så søde, som den slags kan være.

Du kan vælge de grøntsager, som du bedst kan li’. Jeg har bl.a. valgt spidskål, som jeg spiser rigtig tit, nærmest hver dag, fordi det er så sprødt og samtidig mætter dejligt, og jeg er særlig vild med den røde spidskål. Den er så flot i farven!

Retten er hurtig og nem at lave, du kan gøre det på 20 minutter: Mos – snit – steg – saml!

Samtidig er det superhyggeligt, hvis man er nogle stykker sammen i køkkenet. Når fadet er pyntet og klar, er det bare at gå i gang… Eller endnu hurtigere: Servér fyldet i en masse skåle og ”lav selv taco” ved bordet. Perfekt til middag på terrassen eller til sommerfesten!

Det næste jeg skal prøve fra Santa Marias Street Food-serie er helt sikkert den australsk-inspirerede Smokey Pepper Burger med syltede rødløg og chipotle-dressing, og så vil jeg også lave de lækre indiske chapatibrød med ”pulled” laks, citron og Lemon chutney. Rigtig sommermad, som også kun tager 20 minutter at tilberede!

Du kan læse meget mere om produkterne her!

Street Food – Farverige tacos med krydret kylling og guacamole!

Ingredienser

Til 4 personer Grov guacamole:
Grønt fyld:
Desuden:
Krydret kylling:

Fremgangsmåde

Grov guacamole:

Mos avocadoen sammen med lime saft, hvidløgspulver og hakket chili. Rør creme fraiche i avocadoblandingen og smag til med salt og peber. Stil guacamolen i køleskab, indtil resten af maden er klar.

Grønt fyld:

Skyl og orden grøntsagerne: Skær radiser, chili og forårsløg i tynde skiver; skær spidskål i meget fine strimler, del store salatblade i lidt mindre stykker; skær avocado og mango i tern og skær lime i både.

Krydret kylling:

Skær kyllingen ud i tern og bland dem med krydderiblandingen og olien. Steg kyllingen på panden ved god varme, indtil den er gennemstegt, ca. 8-10 min afhængig af størrelsen. Træk kyllingestykkerne lidt fra hinanden med to gafler, så man kan se det fine lyse kød i midten.

Saml de farverige tacos

Varm tortilla’erne og fyld grøntsagerne i, kom kylling og avocado på toppen. Stil dem tæt sammen på et fad. Pynt med lidt guacamole, Lemon Chutney og Mango Sauce på toppen og drys med lidt chiliskiver. Servér resten af guacamolen, Lemon Chutney, Mango Sauce, mango i tern og lime både ved siden af. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

2 kommentarer

Skriv en kommentar