Chili con carne – Opskrift på den bedste mexicanske chili con carne med oksekød skåret i tern og lækre toppings. Chili con carne er en mexicansk krydret simreret med oksekød, chili og bønner. Den er så lækker, og dette er min bedste opskrift på en velsmagende og skøn chili con carne, hvor man selv skærer oksekødet ud og ikke bruger hakket oksekød. Jeg bruger okseklump, men en roastbeef eller tykkam kan også bruges. Dog er hakket oksekød altså også lækkert at bruge, hvis man ikke selv ønsker at stå med kødet og skære det ud.
Jeg elsker chili con carne, som efter min mening gerne må være til den stærke side, men det kan man sagtens helt selv justere med mængden af chili. Jeg bruger frisk rød chili, men tørrede chiliflager kan også bruges.
Chokolade i chili con carne
Der tilsættes mørk chokolade i retten, som giver en dybde og passer perfekt til chili. Der må endelig ikke komme for meget chokolade i, retten skal bare tilføres en smule sødme og dybde og skal ikke smage af chokolade. Brug gerne en mørk chokolade på ca. 70 %
Forslag til toppings
Chili con carne kan selvfølgelig blot spises som den er eller ovenpå ris, men det smager herligt med en masse lækre toppings på, som f.eks.:
- Fed creme fraiche, gerne 18% eller 38%
- Revet cheddar
- Nachos
- Frisk finthakket chili
- Koriander eller persille
- Guacamole
- Tomatsalsa
Denne ret kan sagtens fryses ned, hvis ikke det hele bliver spist. Så har du nem aftensmad til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Den er perfekt at servere til både hverdag og fest. Prøv også min opskrift på vegetarisk chili con carne, som går under navnet chili sin carne. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Ingredienser
Chili con carne
7-800 g oksekød, f.eks. okseklump, skåret i tern
2 løg, skåret i tern
3 fed hvidløg, presset
1/2 til 1 hel rød chili, fintsnittet
Olivenolie
1 spsk. paprika
1 tsk. kanel
1 tsk. spidskommen
3,5 dl oksefond
2 dåser hakkede tomater
30-35 g mørk chokolade, jeg bruger 70 %
1 spsk. balsamicoeddike
Salt og peber
1 dåse kidney bønner
Derudover
Ris
Creme fraiche, gerne 18% eller 38%
Nachos
Evt. persille eller koriander
Fremgangsmåde
Chili con carne
Fjern fedt og eventuelle sener i kødet. Skær det herefter i tern.
Svits løg, hvidløg og chili i olivenolie i en gryde. Tilsæt paprika, kanel og spidskommen. Tilsæt kødet og brun det af. Hæld fond og hakkede tomater i gryden. Lad det stå at simre uden låg ved middelvarme i 30 min, så den kan koge ind. Herefter simrer retten under låg i 30 minutter. Rør i chili con carne undervejs. Inden servering tilsættes chokolade og bønner og retten smages til med salt, peber og balsamico.
Server chili con carne med ris, creme fraiche, nachos og evt. persille eller koriander. Velbekomme!