Opskrifter Livsstil

Chili sin carne med tomatsalsa

Chili sin carne med tomatsalsa er virkelig en lækker og meget nem ret at tilberede. I min chili sin carne er der fyldt med lækre grøntsager som squash, aubergine og champignoner. Den er smagt til med mørk chokolade, for at give den en lidt dybere smag. Tomatsalsaen består af tomater, avocado og rødløg – en skøn kombination med det friske til den varme og lidt stærke ret. Og apropos stærk, så er det meget forskelligt, hvor stærk man vil have sin mad, så prøv dig lidt frem og tilsæt evt. lidt tabasco eller sriracha, hvis du ønsker retten ekstra stærk.

Jeg er begyndt at tænke lidt mere over mit forbrug af kød og derfor er denne ret helt perfekt, da jeg overhovedet ikke mangler kød. Den er smagfuld og med massere af lækre toppings. God fornøjelse!

Chili sin carne med tomatsalsa
Ingredienser

Chili sin carne med tomatsalsa (til 4-5 pers.):

Chili sin carne:

Olivenolie

2 store løg, hakket

2 fed hvidløg, presset

1-1/2 chili, afhængig af styrken, hakket

1 tsk. spidskommen

1 tsk. oregano

1 tsk. tørrede chiliflager

100 g champignoner, skåret

1 aubergine

1 squash

3 gulerødder

2 dåser hakkede tomater

2 dl grøntsagsbouillon

1 dl piskefløde

Salt og peber

2 dåser Kidney bønner

Ca. 30 g mørk chokolade

Tomatsalsa:

300 g tomater

1 avocado

1 stort rødløg

1 spsk. olivenolie

Saften fra 1/2 citron

Salt og peber

Derudover:

Creme fraiche

Revet cheddar

Nachos

Fremgangsmåde

Chili sin carne:

Svits løg, hvidløg, chili, spidskommen, oregano og chiliflager i olivenolie i en gryde ved middelhøj varme. Tilsæt champignoner, aubergine, squash og gulerødder. Hæld flåede tomater, bouillon og fløde i gryden og krydr med salt og peber. Lad det stå at simre under låg. Retten smager allerbedst, hvis den får lov at stå og simre i et par timer, men har du ikke tiden til det, så er 30 minutter også helt fint. Lige inden servering tilsættes Kidney bønner og retten smages til med mørk chokolade.

Tomatsalsa:

Imens chili sin carne står og simrer, hakkes tomater, avocado og rødløg ud i tern og blandes i en skål med olivenolie, citronsaft og salt og peber. Lad det gerne stå at trække.

Server den varme chili sin carne med creme fraiche, revet cheddar, tomatsalsa og nachos. Velbekomme!

Tip: Denne ret kan sagtens fryses ned, hvis ikke det hele bliver spist.  Så har du nem aftensmad til de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.