Butter chicken - opskrift på lækker og cremet indisk butter chicken
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Butter chicken

Butter chicken er en skøn og cremet indisk gryderet, hvor der er smæk på krydderierne. Jeg elsker butter chicken, og det er en ret, der er perfekt at servere her i efterårsmånederne. Retten tager lidt tid at lave, fordi kyllingen skal ligge i en lækker marinade natten over, så den tager smag og bliver ekstra mør. Men det er alt ventetiden værd! Jeg har serveret blomkålsris til butter chicken, men almindelig ris er selvfølgelig også lækkert. Server også gerne fladbrød eller naan brød til og raita. Prøv også min indiske Dhal, græskarsupper og Massaman Curry. Rigtig god fornøjelse!

Butter chicken

Mad til 4-6 personer
Forberedelse + 12 t.
Tilberedning + 12 t.
I alt + 12 t.

Ingredienser

Marinade
Sauce
Derudover

Fremgangsmåde

Marinade

Bland alle ingredienserne (pånær kylling) sammen i en stor skål til en ensartet marinade. Skær herefter kyllingen ud i mundrette tern og kom kyllingen ned i marinaden. Lad kyllingen trække i marinaden i køleskabet natten over.

Steg herefter kyllingen med marinaden i en gryde (hvor der også er plads til at lave saucen i). Kyllingen skal blot få lidt farve og ikke gennemsteges. Kom den stegte kylling med evt. væske (det er her alt den gode smag er) op i en skål og lav saucen.

Sauce

Smelt smørret i gryden og lad det boble lidt. Sauter hvidløg, chilipulver, Garam Masala, paprika og ingefær. Pas på krydderierne ikke brænder på, så hold øje med det og rør godt rundt i gryden. Tilsæt herefter bouillon, hakkede tomater, fløde og tomatpure. Lad det stå at simre et par minutter. Hæld herefter kyllingen i og lad det hele stå at småsimre under låg. Det bliver allerbedst, hvis det får lov til at stå længe at simre. Hvis du ikke har tid til at lade suacen stå at simre og blive tyk, så kan du evt. jævne saucen.

Server butter chicken med blomkålsris eller almindelige ris, cashewnødder, koriander, fladbrød og evt. raita. Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

1 kommentar

Skriv en kommentar