Opskrifter Livsstil

Suppesøndag: Cremet græskarsuppe

Suppesøndag byder i dag på en skøn og cremet græskarsuppe med lækre toppings. Det er jo perfekt suppevejr i dag! Suppen er virkelig nem at lave og egner sig godt til at lave i en større portion, så du har hurtig mad igen dagen efter. Jeg har her serveret suppen med creme fraiche, friske æbler skåret i tern, græskarkerner og limeolie. Prøv også med sprødt stegt bacon eller kikærter ristet i ovnen. Server et dejligt brød til suppen f.eks. foccacia brød, sprødt og luftigt brød, snegle med ost og oliven eller snoet pestobrød. Jeg har tilsat piskefløde for at få suppen cremet, men det smager også skønt med kokosmælk i. Prøv også denne kartoffel-porre-suppe. Rigtig god fornøjelse!

Suppesøndag: Cremet græskarsuppe

Suppe til 4-5 personer
Forberedelse 30 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t.
Ingredienser

Græskarsuppe:

1 kg Hokaido græskar, i store tern

4 gulerødder, i store skiver

2 pastinakker, i store skiver

2 persillerødder, i store skiver

Olivenolie

1/2 tsk. gurkemeje

1 rød chili, finthakket

1 spsk. revet (frisk) ingefær

3 store løg, skåret i tern

3 fed hvidløg, presset

1 L hønsebouillion

1 dl piskefløde eller

Toppings:

2 æbler, skåret i tern

Græskarkerner

Creme fraiche

Evt. limeolie

Fremgangsmåde

Græskarsuppe:

Skyl og ordn grøntsagerne. Svits gurkemeje, chili, ingefær, løg og hvidløg i olivenolie i en stor gryde eller en stor pande med høje sider. Tilsæt de resterende grøntsager og hæld bouillon på. Læg låg på og lad det simre ved middelhøj varme i 30 minutter eller indtil grøntsagerne er møre. Brug en stavblender og blend herefter til en ensartet masse. Lad suppen småkoge imens du hælder fløden i. Smag til med salt og peber og server suppen med toppings. Velbekomme!

 

 

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.