Snoet pestobrød! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Snoet pestobrød!

Sponsoreret indhold

Det er blevet tid til endnu en opskrift i forbindelse med mit samarbejde med Le Creuset og denne gang er det ikke kage og søde sager, men derimod et brød – et snoet pestobrød. Intet er bedre end duften og smagen af nyt friskbagt brød. Pestobrødet er perfekt at servere som tilbehør til suppe, salat og også et rigtig godt tapasbrød! Man kan enten lave pestoen selv eller købe en god pesto. Min favorit er Emmerys persillepesto – den er seriøst virkelig god! Her kommer opskriften på snoet pestobrød:

Snoet pestobrød!

Ingredienser

Dej (til 2 brød):
Desuden:
Pesto:

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Opløs gæren i lidt af vandet i en røremaskine. Tilsæt derefter resten af vandet, yoghurt naturel, salt og sukker og bland. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel, indtil dejen er fin og blank og slipper skålen. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1-2 timer ved stuetemperatur under et viskestykke.

Imens laves pestoen klar. Skyl og tør basilikummen. Riv osten. Kom basilikum, pinjekerner, ost, presset hvidløg og lidt olivenolie i en blender og kør blandingen, til den er ensartet. Tilsæt mere olivenolie til det får en passende konsistens. Smag på pestoen og tilsæt evt. lidt salt.

Når dejen er hævet, drysses lidt mel ud på bordet, og dejen rulles ud i en rektangel. Fordel pestoen på dejen, og sørg for at smøre det helt ud til kanterne. Fold dejen sammen én gang, sådan at pestoen er danner et lag i midten af dejpladen. Skær dejen over på midten, sådan at du har to mindre rektangler. Skær igen dejen over på midten, men skær den ikke helt igennem, de to dejstykker skal sidde samme. Sno derefter de to dejstykker sammen ved at skiftevis at lægge den ene over den anden. Form den snoede dej til et brød. Smør en bageform eller et fint ovnfast fad, her er brugt et ovnfast fad på ca. 27 x 18 cm. Læg brødet i fadet, og sno det andet brød, og læg det ved siden af. Lad brødene hæve i ca. 1 time og pensl dem med et sammenpisket æg. Bag brødene i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter, til de er fint lysebrune og lyder hule, når du banker på dem. Servér brødene lune. De kan serveres hele, da pestoen gør, at de er nemme at hive fra hinanden ved bordet.

Du kan finde de ildfaste fade jeg har brugt fra Le Creuset lige her.   

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar