Opskrifter Livsstil

Små brød med oliven

Små brød med oliven, som er helt perfekte at servere på et tapasbord. Disse brød er dejlig bløde og luftige og gør sig helt vildt godt til en omgang hjemmelavet aioli. Dette er endnu en spansk inspireret opskrift, efter jeg var på ferie på Mallorca. Vi fik i hvert fald flere gange serveret olivenbrød som appetizer (med aioli), når vi var ude at spise. Jeg har lavet brødene ligesom mine gulerodsbrud og har tilsat lidt groft hvedemel, for at give brødene lidt mere bid. Man kan også sagtens lave brødene udelukkende med almindeligt hvedemel. Det smager også godt med revet mozzarella i dejen eller oregano. Rigtig god fornøjelse!

Små brød med oliven

Brød til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t 45 min. / I alt 2 t
Ingredienser

Brød med oliven (ca. 16-18 stk.):

50 g gær

3,5 dl lunkent vand

3 spsk. rapsolie eller vindruekerneolie

1 dl yoghurt natural

1,5 tsk. salt

300 g fuldkornshvedemel

400 g hvedemel

75 g smør, blødt

2 æg

1 glas sorte oliven af ca. 300 g, grofthakket

Fremgangsmåde

Brød med oliven:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, yoghurt og salt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen og ælt til den slipper skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter. Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med oliven og æg. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 16-18 lige store stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt brødene på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag bollerne i ca. 18-20 minutter eller indtil de er gyldne. Lad brødene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.