Aioli - hjemmelavet hvidløgsmayonnaise - nem og lækker aioli
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Aioli – hjemmelavet hvidløgsmayonnaise

Aioli – hjemmelavet hvidløgsmayonnaise. Jeg elsker aioli og det er super nemt at lave det selv. Alle ingredienserne skal blot blendes sammen, imens olien bliver hældt i lidt adgangen og indtil mayonnaisen tykner og bliver blød og cremet. Jeg har brugt friske æggeblommer, derfor får aiolien den smukkeste gule farve. Man kan også sagtens bruge past. æggeblommer. Jeg kan godt lide at aioli smager meget af hvidløg, men det kan man selv justere, afhængig af hvor stærkt man kan lide det. Det er vigtigt at alle de ingredienser man bruger, når man laver mayonnaise, er stuetemperatur, for ellers skiller mayonnaisen alt for nemt.

 

I nat kom min familie og jeg hjem efter 7 vidunderlige dage på Mallorca. Vi har haft en dejlig ferie, hvor vi har spist massere af lækkert spansk mad bl.a. aioli. Jeg er simpelthen blevet så inspireret af alle de lækre retter vi har fået på ferien, så jeg kommer til at spamme løs med tapas og andre lækkerier fra det spanske køkken i de kommende uger. Læs meget gerne min rejseguide til Mallorca, som er spækket med gode spisesteder, seværdigheder og strande. Rigtig god fornøjelse!

Aioli - hjemmelavet hvidløgsmayonnaise

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 5 min.
Tilberedning 10 min.
I alt 15 min.

Ingredienser

Aioli:

Fremgangsmåde

Aioli:

Kom æggeblommer, hvidløg, citronsaft, sennep, salt og peber i et højt glas til en stavblender. Blend ingredienserne sammen til det begynder at blive lyst og luftigt. Hæld olien i lidt ad gangen i en tynd stråle, imens der fortsat piskes. Mayonnaisen skal være tyk og cremet. Smag til om der skal tilsættes mere salt eller mere hvidløg. Stil aiolien på køl indtil den skal spises. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar