Opskrifter Livsstil

Gulerodsbrud med solsikkekerner

Disse gulerodsbrud med solsikkekerner er seriøst gode! Så bløde, luftige og lækre. Jeg fik sådan lyst til at bage boller i dag, og havde nogle lidt kedelig gulerødder liggende i køleskabet. De blev simpelthen forvandlet til gulerodsbrud med en god mængde smør og solsikkekerner i. Det er slet ikke dårligt at nyde sådan en lun bolle med smør. Gulerodsbrudene kan koldhæves, blot ved at tilsætte halvdelen af gæren, og så lade dejen hæve i køleskabet natten over. Så kan der serveres friskbagte gulerodsbrud til morgenmaden. Rigtig god fornøjelse!

Gulerodsbrud med solsikkekerner

Brød til 4-6 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning 30 min. / I alt 1 t. 30 min.
Ingredienser

Gulerodsbrud med solsikkekerner (ca. 16-18 stk.):

50 g gær

3,5 dl lunkent vand

3 spsk. rapsolie

1 dl yoghurt natural

1,5 tsk. salt

6-700 g hvedemel

75 g smør, blødt

2 æg

3 store gulerødder, groftrevet

150 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

Gulerodsbrud med solsikkekerner:

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, yoghurt og salt. Tilsæt melet lidt adgangen, imens der æltes. Tilsæt smørret og ælt det godt ind i dejen og ælt til den slipper skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke og lad dejen hæve 45 minutter. Hæld dejen ud på et bord drysset med en smule mel. Lav en fordybning i midten af dejen og fyld op med revet gulerødder, solsikkekerner og æg. Hak dejen godt rundt i små stykker, så det hele bliver blandet sammen. Brug en bagespade eller en paletkniv. Del dejen i 16-18 lige store stykker. Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt gulerodsbrudene på bagepapiret. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 220 C varmluft og bag bollerne i ca. 15 minutter eller indtil de er gyldne. Lad gulerodsbrudene køle af på en rist og nyd dem. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.