Cremet blomkålssuppe - Min bedste opskrift på creme blomkålssuppe
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Cremet blomkålssuppe

Cremet blomkålssuppe – Opskrift på den bedste cremede blomkålssuppe med toppings. Denne lækre cremede suppe med blomkål, persillerod og porre er en kæmpe favorit herhjemme hos mig. Suppen serveres med fine skiver frisk porretop, persille og sprødstegt chorizo, og som prikken over i’et nogle dryp af lækker syrlig limeolie, og den kombination af suppe og toppings er efter min mening bare helt perfekt!

Suppen er meget nem at lave og egner sig godt til at lave i en større portion, så du har hurtig mad igen dagen efter. Hvis du ønsker en vegetarisk version, smager det også supergodt at erstatte chorizo med sprødstegte brødcroutoner f.eks rugbrødschips. Du kan servere suppen med brød til f.eks. dette med ost, oliven og timian eller et stykke lækkert friskbagt focaccia brød. Suppen kan også nemt fryses ned. Rigtig god fornøjelse!

Cremet blomkålssuppe

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 25 min.
I alt 40 min.

Ingredienser

Cremet blomkålssuppe
Pynt

Fremgangsmåde

Cremet blomkålssuppe

Skyl og ordn grøntsagerne. Skær hvidløg, porre og blegselleri i skiver. Gem lidt af den grønne porre top til pynt. Skær løg og persillerod i tern.

Tag nogle små fine blomkålsbuketter fra til pynt og skær resten af blomkålen ud i grove stykker (også stænglen – det hele bliver blendet).

Kom en klat smør i en gryde og steg hvidløg, porre og blegselleri til de bliver klare (må ikke blive brunt). Tilsæt blomkål og persillerod og steg det med i et par minutter.

Kom bouillon på grøntsagerne og kog under låg til de er godt møre i ca. 15-20 minutter.

Sluk for varmen og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløden, varm suppen godt igennem og smag til med salt og peber. Tilsæt tilsidst de små blomkålsbuketter, de skal kun lige varmes med, så de stadig er sprøde.

Steg chorizo sprødt på en tør pande. Lad det dryppe af på et par stykker køkkenrulle.

Server suppen med sprødtstegt chorizo, porre, persille og limeolie (limeolie) . Velbekomme!

 

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar