Cremet blomkålssuppe – Opskrift på den bedste cremede blomkålssuppe med toppings. Denne lækre cremede suppe med blomkål, persillerod og porre er en kæmpe favorit herhjemme hos mig. Suppen serveres med fine skiver frisk porretop, persille og sprødstegt chorizo, og som prikken over i’et nogle dryp af lækker syrlig limeolie, og den kombination af suppe og toppings er efter min mening bare helt perfekt!
Suppen er meget nem at lave og egner sig godt til at lave i en større portion, så du har hurtig mad igen dagen efter. Hvis du ønsker en vegetarisk version, smager det også supergodt at erstatte chorizo med sprødstegte brødcroutoner f.eks rugbrødschips. Du kan servere suppen med brød til f.eks. dette med ost, oliven og timian eller et stykke lækkert friskbagt focaccia brød. Suppen kan også nemt fryses ned. Rigtig god fornøjelse!
Cremet blomkålssuppe
Ingredienser
Cremet blomkålssuppeFremgangsmåde
Cremet blomkålssuppe
Skyl og ordn grøntsagerne. Skær hvidløg, porre og blegselleri i skiver. Gem lidt af den grønne porre top til pynt. Skær løg og persillerod i tern.
Tag nogle små fine blomkålsbuketter fra til pynt og skær resten af blomkålen ud i grove stykker (også stænglen – det hele bliver blendet).
Kom en klat smør i en gryde og steg hvidløg, porre og blegselleri til de bliver klare (må ikke blive brunt). Tilsæt blomkål og persillerod og steg det med i et par minutter.
Kom bouillon på grøntsagerne og kog under låg til de er godt møre i ca. 15-20 minutter.
Sluk for varmen og blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløden, varm suppen godt igennem og smag til med salt og peber. Tilsæt tilsidst de små blomkålsbuketter, de skal kun lige varmes med, så de stadig er sprøde.
Steg chorizo sprødt på en tør pande. Lad det dryppe af på et par stykker køkkenrulle.
Server suppen med sprødtstegt chorizo, porre, persille og limeolie (limeolie) . Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar