Suppesøndag: Kartoffel-porre-suppe - den bedste opskrift på cremet suppe
Opskrifter Livsstil Shop

Suppesøndag: Kartoffel-porre-suppe

Suppesøndag: Kartoffel-porre-suppe! Når kalenderen viser forår, men vejrudsigten nærmere svarer til efterår, så kan man sagtens holde suppesøndag og spise en dejlig portion varm kartoffel-porre-suppe. Den lækre cremede suppe serveres med fine skiver frisk porretop og sprødstegt bacon, og som prikken over i’et nogle dryp af lækker syrlig limeolie, og den kombination af suppe og toppings er efter min mening bare helt perfekt! Suppen er meget nem at lave og egner sig godt til at lave i en større portion, så du har hurtig mad igen dagen efter. Hvis du ønsker en vegetarisk version, smager det også supergodt at erstatte bacon med sprødstegte brødcroutoner. Du kan servere suppen med brød til f.eks. dette med ost, oliven og timian. God fornøjelse!

Suppesøndag: Kartoffel-porre-suppe

Ingredienser

Kartoffel-porre-suppe (til 4 portioner):

2 fed hvidløg

1 løg

3 porrer

5 mellemstore kartofler

2 kviste frisk timian

En god klat smør

1 L grøntsagsbouillon

1 dl piskefløde

Frisk kværnet peber

Limeolie:

1/2 dl olivenolie

Skal af 1/2 lime

Saft af 1 lime (ca. 1/4 dl)

Derudover:

1 pakke bacontern (kan udelades)

Frisk porretop i tynde skiver

Fremgangsmåde

Kartoffel-porre-suppe:

Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Rens porrerne og skær den lyse del i skiver (den grønne del af porretoppen skæres i helt tynde skiver og stilles til side til suppen skal serveres). Orden løg og hvidløg og skær dem i tern.

Steg bacontern i en gryde. Når de er stegt, tages de op på en tallerken med køkkenrulle og stilles til side. Kom en klat smør i gryden og sauter løg, hvidløg og porreskiver, til de er klare. Tilsæt kartoffeltern, bouillon og timian kviste, og lad grøntsagerne simre ca. 20 min, til de er godt møre. Sluk for gryden og lad det køle lidt af, inden du purerer suppen, enten med en stavblender eller i en blender. Kom suppen tilbage i gryden, tilsæt fløde og varm suppen igennem. Hvis suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag til med peber og evt. salt.

Limeolie:

Pisk olivenolien sammen med limeskal og -saft i en lille skål.

Ved servering:

Server suppen med en skefuld porretop og en skefuld sprød bacon i hver portion og dryp lidt limeolie over. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven