Der er noget hyggeligt ved at bage et grydebrød, især når du løfter låget af gryden og kigger ned til det gyldne, sprøde, duftende brød! Du kan finde masser af opskrifter på grydebrøde på nettet. Princippet er det samme: En blød gærdej, der får lov at stå at udvikle sig i mange timer, og derfor giver et luftigt brød, og ved at bage brødet i en støbejernsgryde får det en sprød skorpe hele vejen rundt. Man kan variere opskriften med forskellige typer af mel og kerner, og jeg bager altid med økologisk mel. Her får I opskriften på det grydebrød, som min mor plejer at lave, og som vi spiste i morges. Vær opmærksom på, at gryden skal have håndtag, der kan tåle at komme i ovnen.
Har I haft tid til at bage noget her i påsken? Jeg kan i hvert fald se, at I er mange der laver min Daim cheesecake!
Min mors grydebrød
Ingredienser
Grydebrød (1 stk.):Fremgangsmåde
Sådan laver du dejen:
Kom gæren i en røreskål, og rør den ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, honning, salt og rugmel og rør rundt. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen godt sammen med en grydeske, til man har en klistret dej. Den skal ikke æltes! Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køkkenbordet i ca. 12 timer.
Sådan bager du brødet:
Først varmer du ovnen til 250 C og stiller derefter smedejernsgryden med låg ind i den varme ovn i 30 min. Tag den varme gryde ud og drys lidt valnødder og lidt hvedemel i bunden (man skal ikke smøre gryden). Drys resten af valnødderne i dejen, og hæld dejen ned i den varme gryde og kom låget på. Bag brødet i 30 min, tag låget af gryden, skru temperaturen ned på 225 C og bag i yderligere 15 min. Tag gryden ud og lad brødet hvile lidt i gryden, inden det bliver vendt ud på en bagerist. Lad det køle lidt af og skær det i skiver. Og skal vi så ikke lige blive enige om, at nybagt brød smager bedst med et godt lag koldt smør 🙂
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar