Opskrifter Livsstil

Snurrer med hvidløg og mozzarella

De lækreste snurrer med hvidløg og mozzarella og også fyldt med masser af hvidløg, persille og basilikum. Disse snurrer er perfekte som indslag i madpakken, til suppe, til et tapas bord eller bare spises som de er. Jeg har efterhånden en del opskrifter på forskellige snurrer, men de er allesammen i det søde køkken, så derfor tænkte jeg, at det var på tid med en opskrift på salte snurrer. Snurrerne kan sagtens fryses ned og blot varmes i ovnen eller på en brødrister inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Snurrer med hvidløg og mozzarella

Brød til 8-10 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 20 min. / I alt 2 t. 20 min.
Ingredienser

Dej

50 g gær

4 dl vand, lunkent

1 dl kernemælk

2 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 tsk. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie

ca. 700 g hvedemel

50 g smør, blødt

1 sammenpisket æg til pensling

Fyld

150 g smør, blødt

3 fed hvidløg, presset

1 håndfuld persille, hakket

1 håndfuld basilikum, hakket

150 g revet mozzarella

2 kugler frisk mozzarella, skåret i terne

 

1 sammenpisket æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i lidt af vandet i en røremaskine. Tilsæt derefter resten af vandet, kernemælk, sukker, salt og olie og rør rundt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen godt på maskinen. Tilsæt derefter mere mel, indtil dejen er fin og blank og slipper skålen. Tilsæt det bløde smør lidt ad gangen imens maskinen kører og sørg for at smørret bliver æltet godt ind i dejen. Lad dejen hæve i skålen i ca. 1.5 time ved stuetemperatur under et viskestykke.

Fyld

Rør fyldet (undtagen frisk mozzarella) sammen og stil det til side indtil det skal bruges.

Sådan laver du snurrerne

Rul dejen ud i en firkant. Smør fyldet omhyggeligt ud på hele dejen og luk halvdelen af dejen over, og dernæst den anden halvdel, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 12-14 aflange stykker på ca. 5 cm i bredden. Tag hvert dejstykke og sno dem. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den sidste dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at snurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel.

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Drys friske mozzarella tern på snurrerne og mas osten lidt ned i dejen. Pensl dem herefter med sammenpisket æg og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 225°C  i ca. 18-20 minutter, til de er gyldne. Lad snurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune, men de kan også sagtens fryses ned og varmes i ovnen eller på en brødrister. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.