Hjemmelavet knækbrød med kerner er altid et stort hit. Jeg har brugt en blanding af solsikkekerner, hørfrø, sesamfrø og græskarkerner. Hvis jeg ikke lige har de forskellige frø og kerner derhjemme, så køber jeg nogle gange en pose med blandede frø og kerner, da det er meget billigere end at købe kernerne hver for sig. Urtekram har nogle gode blandinger, som kan bruges til både stenalderbrød, men også til knækbrød. Knækbrødet kan nydes med smør, pålæg, til et ostebord, til tapas eller smuldres udover en salat. Det er også et godt mellemmåltid at have med på madpakken, på farten eller inden og efter træning. Knækbrødet kan smages til med f.eks. hvidløgspulver, chilipulver, oregano, timian eller basilikum. Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn
Ingredienser
Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn (ca. 30 stk.):Fremgangsmåde
Hjemmelavet knækbrød med kerner og havregryn:
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Bland kerner og frø sammen i en skål med havregryn, hvedemel, salt og bagepulver. Tilsæt vand og olie og rør dejen godt sammen til den er sammenhængende og lidt klistret. Tilsæt evt. mere mel eller mere vand, hvis der er behov for det.
Del dejen i to dele. Rul hver del ud imellem 2 stykker bagepapir til dejen er ca. 2-3 mm. (Hvis du vil være sikker på, at knækbrødsstykkerne bliver lige store, så kan du skære eller ridse stykkerne ud med en skarp kniv eller en pizzaskærer inden de bliver bagt. Du kan også bare brække stykkerne ud, når de er bagt.) Bag knækbrødet i ca. 18-20 minutter. Lad knækbrødet køle af på en rist og nyd det. Opbevar knækbrødet i en tætsluttende beholder ved stuetemperatur. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Jeg er lidt forvirret – der er ikke havregryn i opskriften?
Det er der nu 🙂 De var bare lige smuttet 🙂