Vegetarisk gryderet med halloumi – Opskrift på den lækreste vegetariske gryderet med sprød halloumi, spinat og bagt blomkål. Denne vegetariske ret består af en cremet sauce med bl.a. karry, spidskommen og ingefær, hakkede tomater, kokosmælk og spinat. Saucen serveres med ris, stegt halloumi, bagt blomkål, frisk persille og sprøde tortilla chips.
Jeg har serveret retten med hjemmelavede sprøde tortilla chips, som bare er tortilla pandekager skåret i trekanter og stegt i olie på en pande. I stedet for tortilla chipsne, kan retten serveres med fladbrød, pitabrød eller snurrer med hvidløg og mozzarella.
Denne ret er en god hverdagsret, som sagtens kan række til et par dage. Retten kan også sagtens fryses ned og tøes op til de dage, hvor det skal gå ekstra stærkt med aftensmaden. Prøv også min Massaman curry eller min opskrift på den bedste Dhal. Rigtig god fornøjelse!
Vegetarisk gryderet med halloumi
Ingredienser
Vegetarisk gryderet med halloumiFremgangsmåde
Vegetarisk gryderet med halloumi
Svits løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt spidskommen, karry og ingefær og lad det stege med. Steg tomatpuren med og tilsæt bouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Rør det godt rundt og lad det stå at simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Lige inden servering steges halloumi sprødt på en pande med lidt olie og spinaten kommes i gryden.
Bagt blomkål
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del blomkålshoved i små buketter og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys paprika, olivenolie og salt udover. Bag blomkålen i 30 minutter.
Sprøde tortilla chips
Skær pandekagerne ud i små trekanter. Varm en pande op med olien og steg tortilla chips til de er sprøde og gyldne. Placer tortilla chips på køkkenrulle, så det kan suge olien.
Server retten med ris, sauce, stegt halloumi, bagt blomkål, frisk persille og sprøde tortilla chips ved siden af. Velbekomme!
En vegetarisk gryderet med halloumi er simpelthen en lækker ret, der virkelig rammer plet! Den kombinerer friske grøntsager som zucchini, peberfrugter og tomater med den salte, faste halloumi, som bliver skøn og gylden, når den steges. Den tilføjer en fantastisk smag og en dejlig bid til retten.
Krydderier som paprika og spidskommen giver gryderetten masser af varme og dybde, hvilket gør den ekstra indbydende. Plus, den er super farverig og ser virkelig appetitlig ud!
Der er også mange fordele ved at spise vegetarisk. Det kan hjælpe med at holde dig sund og forebygge sygdomme, og det er ofte mere miljøvenligt, hvilket er et stort plus. Vegetariske retter som denne gryderet er fyldt med fibre, vitaminer og mineraler, så du får en masse gode ting. Og så er det en sjov måde at lege med forskellige smagskombinationer og ingredienser på – perfekt til at spare på kødet!
Skriv endelig en kommentar