Vegetarisk gryderet med halloumi - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Vegetarisk gryderet med halloumi

Vegetarisk gryderet med halloumi – Opskrift på den lækreste vegetariske gryderet med sprød halloumi, spinat og bagt blomkål. Denne vegetariske ret består af en cremet sauce med bl.a. karry, spidskommen og ingefær, hakkede tomater, kokosmælk og spinat. Saucen serveres med ris, stegt halloumi, bagt blomkål, frisk persille og sprøde tortilla chips.

Jeg har serveret retten med hjemmelavede sprøde tortilla chips, som bare er tortilla pandekager skåret i trekanter og stegt i olie på en pande. I stedet for tortilla chipsne, kan retten serveres med fladbrød, pitabrød eller snurrer med hvidløg og mozzarella.

Denne ret er en god hverdagsret, som sagtens kan række til et par dage. Retten kan også sagtens fryses ned og tøes op til de dage, hvor det skal gå ekstra stærkt med aftensmaden. Prøv også min Massaman curry eller min opskrift på den bedste Dhal. Rigtig god fornøjelse!

Vegetarisk gryderet med halloumi

Opskrift til 4-6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t.
I alt 10 min.

Ingredienser

Vegetarisk gryderet med halloumi
Bagt blomkål
Sprøde tortilla chips
Derudover

Fremgangsmåde

Vegetarisk gryderet med halloumi

Svits løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt spidskommen, karry og ingefær og lad det stege med. Steg tomatpuren med og tilsæt bouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Rør det godt rundt og lad det stå at simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Lige inden servering steges halloumi sprødt på en pande med lidt olie og spinaten kommes i gryden.

Bagt blomkål

Tænd ovnen på 200 C varmluft.

Del blomkålshoved i små buketter og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys paprika, olivenolie og salt udover. Bag blomkålen i 30 minutter.

Sprøde tortilla chips

Skær pandekagerne ud i små trekanter. Varm en pande op med olien og steg tortilla chips til de er sprøde og gyldne. Placer tortilla chips på køkkenrulle, så det kan suge olien.

Server retten med ris, sauce, stegt halloumi, bagt blomkål, frisk persille og sprøde tortilla chips ved siden af. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar