Vegetarisk gryderet med halloumi – Opskrift på den lækreste vegetariske gryderet med sprød halloumi, spinat og bagt blomkål. Denne vegetariske ret består af en cremet sauce med bl.a. karry, spidskommen og ingefær, hakkede tomater, kokosmælk og spinat. Saucen serveres med ris, stegt halloumi, bagt blomkål, frisk persille og sprøde tortilla chips.
Jeg har serveret retten med hjemmelavede sprøde tortilla chips, som bare er tortilla pandekager skåret i trekanter og stegt i olie på en pande. I stedet for tortilla chipsne, kan retten serveres med fladbrød, pitabrød eller snurrer med hvidløg og mozzarella.
Denne ret er en god hverdagsret, som sagtens kan række til et par dage. Retten kan også sagtens fryses ned og tøes op til de dage, hvor det skal gå ekstra stærkt med aftensmaden. Prøv også min Massaman curry eller min opskrift på den bedste Dhal. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Vegetarisk gryderet med halloumi
2 løg, skåret i tern
4 fed hvidløg, presset
Olivenolie
1 tsk. spidskommen
2 spsk. karry
1 tsk. friskrevet ingefær
2 spsk. tomatpure
1 dl grøntsagsbouillon
2 dåser hakkede tomater
2 dåser kokosmælk
250 g halloumi, skåret i tern
200 g spinat, frisk
Salt og peber
Bagt blomkål
1 blomkålshoved
1 tsk. paprika
Salt
Sprøde tortilla chips
4 stk. tortilla pandekager
Olivenolie
Derudover
Ris
Frisk persille eller koriander
Fremgangsmåde
Vegetarisk gryderet med halloumi
Svits løg og hvidløg i olivenolie. Tilsæt spidskommen, karry og ingefær og lad det stege med. Steg tomatpuren med og tilsæt bouillon, hakkede tomater og kokosmælk. Rør det godt rundt og lad det stå at simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Lige inden servering steges halloumi sprødt på en pande med lidt olie og spinaten kommes i gryden.
Bagt blomkål
Tænd ovnen på 200 C varmluft.
Del blomkålshoved i små buketter og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys paprika, olivenolie og salt udover. Bag blomkålen i 30 minutter.
Sprøde tortilla chips
Skær pandekagerne ud i små trekanter. Varm en pande op med olien og steg tortilla chips til de er sprøde og gyldne. Placer tortilla chips på køkkenrulle, så det kan suge olien.
Server retten med ris, sauce, stegt halloumi, bagt blomkål, frisk persille og sprøde tortilla chips ved siden af. Velbekomme!