Tagliata - Opskrift på italiensk tagliata med ribeye, parmesan og katofler
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Tagliata

Tagliata – Opskrift på italiensk tagliata med ribeye, rucola og parmesan. Tagliata er en toscansk ret med rødt kød serveret på en bund af rucola og pyntet med chimichurri, parmesanchips og ristede pinjekerner. Retten serveres med ovnkartofler og hvis man vil gøre retten endnu mere luksus, så kan der serveres en aioli til. Denne ret er perfekt at servere for gæster. Prøv også at komme disse langtidsbagte tomater på salaten eller denne hjemmelavede balsamico glace.

Jeg har brugt ribeyes, men en oksemørbrad kan også bruges. Da jeg har brugt nogle tynde ribeyes skulle de ikke steges så længe, som de skal hvis det er tykke bøffer. Hvis du godt kan lide at kødet er meget rødt, så giv endelig kødet et par minutter mindre.

Denne ret vil egne sig super godt til f.eks. nytårsaften eller til en sommeraften på terrassen med et glas vin. Rigtig god fornøjelse!

Tagliata

Opskrift til 4 personer
Forberedelse 15 min.
Tilberedning 1 t. 30 min.
I alt 2 t.

Ingredienser

Ovekartofler
Chimichurri
Parmesanchips
Derudover

Fremgangsmåde

Ovnkartofler

Tænd ovnen 210 C varmluft.

Skyl kartoflerne grundigt og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie udover og drys med salt. Bag kartoflerne i ca. 45 min. eller indtil de er møre.

Lav chimichurri (denne opskrift) og parmesanchips (denne opskrift).

Ved servering

Varm en pande op ved høj varme. Smelt en stor klump smør på panden. Steg ribeyes 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber.

Skru derefter ned til middelvarme og steg dem yderligere 1-2 minutter på hver side. Det kommer lidt an på tykkelsen, hvis de er meget tykke, så giv dem ca. 2-3 min. på hver side.

Når bøfferne steger vippes panden så smørret samler sig, brug en ske og øs noget af smørret op på bøfferne. Lad herefter bøfferne hvile i 5 min. på en rist med et stykke stanniol over.

Kom rucola på et fad eller en stor tallerken. Skær bøfferne i tynde strimler og placer på rucola. Dryp chimichurri udover kødet, drys med pinjekerner og fordel parmesanchips udover. Server straks med ovnkartoflerne ved siden af. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar