Tagliata - Opskrift på italiensk tagliata med ribeye, parmesan og katofler
Opskrifter Livsstil Shop

Tagliata

Tagliata – Opskrift på italiensk tagliata med ribeye, rucola og parmesan. Tagliata er en toscansk ret med rødt kød serveret på en bund af rucola og pyntet med chimichurri, parmesanchips og ristede pinjekerner. Retten serveres med ovnkartofler og hvis man vil gøre retten endnu mere luksus, så kan der serveres en aioli til. Denne ret er perfekt at servere for gæster. Prøv også at komme disse langtidsbagte tomater på salaten eller denne hjemmelavede balsamico glace.

Jeg har brugt ribeyes, men en oksemørbrad kan også bruges. Da jeg har brugt nogle tynde ribeyes skulle de ikke steges så længe, som de skal hvis det er tykke bøffer. Hvis du godt kan lide at kødet er meget rødt, så giv endelig kødet et par minutter mindre.

Denne ret vil egne sig super godt til f.eks. nytårsaften eller til en sommeraften på terrassen med et glas vin. Rigtig god fornøjelse!

Følg med på de sociale medier

Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok. Derudover kan du prøve funktionen med din personlige opslagstavle (lyserød tegnestift i højre hjørne) her på bloggen. Her kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

Grøn salat med tilbehør til 4 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 1 t. 30 min. / I alt 2 t.
Ingredienser

Ovnkartofler

1 kg små kartofler, med skræl

1/2 dl olivenolie

salt

Chimichurri

Lav 1 portion af denne opskrift

Parmesanchips

Lav 1/2 portion af denne opskrift

Derudover

2 stk. ribeye

Smør til stegning

100 g rucola

Pinjekerner, ristede på en tør pande

 

Fremgangsmåde

Ovnkartofler

Tænd ovnen 210 C varmluft.

Skyl kartoflerne grundigt og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dryp olie udover og drys med salt. Bag kartoflerne i ca. 45 min. eller indtil de er møre.

Lav chimichurri og parmesanchips.

Ved servering

Varm en pande op ved høj varme. Smelt en stor klump smør på panden. Steg ribeyes 1 minut på hver side. Krydr med salt og peber. Skru derefter ned til middelvarme og steg dem yderligere 1-2 minutter på hver side. Det kommer lidt an på tykkelsen, hvis de er meget tykke, så giv dem ca. 2-3 min. på hver side. Når bøfferne steger vippes panden så smørret samler sig, brug en ske og øs noget af smørret op på bøfferne. Lad herefter bøfferne hvile i 5 min. på en rist med et stykke stanniol over.

Kom rucola på et fad eller en stor tallerken. Skær bøfferne i tynde strimler og placer på rucola. Dryp chimichurri udover kødet, drys med pinjekerner og fordel parmesanchips udover. Server straks med ovnkartoflerne ved siden af. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.