Cæsarsalat med sprøde kyllingestykker – en luksus udgave af den klassiske salat. En cæsar salat er altid en sikker vinder og det er en salat jeg tit bestiller, når jeg er på cafe. Jeg har lavet salaten i en udvidet udgave med sprøde kyllingestykker, croutoner af surdejsbrød og sprødt stegt bacon. Croutonerne kan også sagtens købes, hvis man ikke lige har tid til at lave dem selv. Der er også den klassiske dressing, hvor der bl.a. er ansjosfileter i, som giver en virkelig god smag af salt og umami. Salaten er meget fyldig, og kan sagtens gøre det ud for et måltid. Der kan evt. tilsættes forskellige slags salater eller der kan serveres nogle grøntsager ved siden af. Prøv også denne salat med rucola, ferskner, parmaskinke, mozzarella og pinjekerner. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Cæsarsalat med sprøde kyllingestykker
Kyllingestykker
600 g kyllingeinderfileter
2 dl kærnemælk
Salt og peber
Sprødt crunch
100 g cornflakes, finthakket
100 g rasp
1 spsk hvedemel
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. paprika
Salt og peber
Olivenolie til stegning
Cæsar dressing
200 g creme fraiche
100 g mayonnaise
1-2 sardinfileter
Saften fra 1/2 citron
1 fed hvidløg
Peber
Evt. salt
Croutoner
4 skiver godt brød, f.eks. surdejsbrød
Olivenolie
Havsalt
Derudover
1 stort salathoved, iceberg eller romaine
250 g bacon, stegt sprødt
Parmesan, revet
Fremgangsmåde
Cæsarsalat med sprøde kyllingestykker
Kyllingestykker
Læg kyllingestykkerne i en skål med kærnemælk og salt og peber. Lad det stå og trække i 30 minutter.
Sprødt crunch
Kør cornflakesene i en mini hakker eller foodprocessor til de er næsten fintmalede. Bland cornflakes med rasp, hvedemel, hvidløgspulver, paprika, salt og peber.
Vend kyllingestykkerne i den sprøde crunch og placer dem på et stykke bagepapir. Kom olivenolie på en pande, så det dækker bunden. Steg kyllingestykkerne ved middelvarme i ca. 5 minutter på hver side.
Cæsar dressing
Kan laves et par dage i forvejen og opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder: Blend ingredienserne sammen til en ensartet, lidt tynd, dressing. Smag evt. til om der skal mere salt eller peber i.
Croutoner
Tænd ovnen på 185 C varmluft.
Skær brødskiverne i små tern og kom brødternene på en bageplade med bagepapir og dryp olivenolie på og drys med salt. Bag i ovnen i ca. 20 minutter til de får farve og er blevet sprøde.
Ved servering
Skær eller riv salaten ud i mindre stykker. Fordel salaten på et stort fad. Del evt. kyllingestykkerne i to og anret dem ovenpå salaten, fordel bacon, croutoner og parmesan på og dryp dressingen udover. Server straks. Velbekomme!