Smørstegt blomkål med mandler, granatæble og feta er en lækker og nem måde at servere blomkål på. Jeg elsker blomkål og spiser det gerne råt, stegt, most og som blomkålsris. Og især som her, hvor blomkålen er stegt i rigeligt smør og efterfølgende pyntet med lækre toppings. Toppingen kan varieres, prøv f.eks. med parmesan, pinjekerner og friske æbler skåret i tern og krydderurter. Denne salat kan serveres som tilbehør til kød, fisk, kylling eller sammen med andre salater på f.eks. en buffet. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Smørstegt blomkål med mandler, granatæble og feta
1 stort blomkålshoved
100 g mandler
50 g smør
1 tsk spidskommen
1 tsk hvidløgspulver
Salt og peber
200 g feta, gerne en blød feta, der kan smuldres
200 g granatæblekerner
1 bundt frisk persille
Fremgangsmåde
Smørstegt blomkål med mandler, granatæble og feta
Skær blomkålen ud i mindre skiver/stykker. Der må gerne være både små og store stykker.
Varm en pande op med smør og lad smørret blive gyldent. Kom blomkål, mandler, spidskommen, hvidløgspulver og salt og peber på panden og steg indtil blomkålen har fået en gylden farve og stegeskorpe. Hæld blomkål og mandler over på et fad og drys med feta, granatæblekerner og frisk persillle. Server straks. Velbekomme!
Har du andre alternativer til granatæble??
Det kan være æbletern eller tranebær 🙂