Efteråret er over os og med efteråret kommer græskar. Jeg elsker virkelig græskar både bagt og som suppe. I denne opskrift har jeg bagt Hokkaido græskar og blandet i en vidunderlig salat. Salaten er god som tilbehør til et godt stykke kød eller bare som den er med et godt brød til.
Ingredienser
Salat med grønkål, bagt græskar og feta (4-6 personer):
Bagt græskar:
500 g græskar (Hokkaido)
2 spsk olivenolie
et par kviste frisk timian
Salt
Peber
Derudover:
400 g perlebyg
100 g grønkål
Saften fra 1 appelsin
1/2 tsk. salt
50 g græskarkerner
100 g feta
1 bakke brombær
Fremgangsmåde
Bagt græskar:
Tænd ovnen på 200 C. Skyl græskaret godt og skær det midt over og fjern kernerne. Skær græskar i både med skrællen på. Kom olivenolie, timian, salt og peber på og kom dem på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i ca. 25 minutter til de er sprøde udenpå og møre indeni.
Kog perlebyg som anvist på pakken. Lad dem herefter køle af. Snit grønkål og bland det sammen med appelsinsaft og salt. Rist græskarkernerne på en tør pande.
Anret salaten på et fad med grønkål, perlebyg, feta, bagt græskar, ristede græskarkerner og brombær. Velbekomme!