Opskrifter Livsstil

Stenbiderrogn i fad med æg og forårsløg

Stenbiderrogn i fad med æg og forårsløg er en rigtig lækker forårsret. Min mormor serverer altid sådan et fad, når vi holder den årlige familiepåskefrokost og det er altid meget populært bland alle ved bordet. Det smager simpelthen så skønt. Retten kan serveres til forret med noget godt brød til, eller den kan serveres, som en del af en frokostbuffet. Lav gerne retten en dag i forvejen, så den kan sætte sig i køleskabet. Hvis du laver denne ret udenfor stenbiderrogn-sæsonen, så kan det fint erstattes af f.eks. krebsehaler eller rejer. Men heldigvis er stenbiderrogn-sæsonen ikke slut endnu, så derfor kan du jo passende tage et kige på mine andre opskrifter med stenbiderrogn: blinis med stenbiderrogn og kartoffelpizza med burrata.  God fornøjelse!

 

Ingredienser

Stenbiderrogn i fad med æg og forårsløg:

6 hårdkogte æg, skåret i tern

2 spsk. god mayonnaise

200 g creme fraiche 38 %

Citronsaft

Salt og peber

1 rødløg, fintsnittet

3 stængler forårsløg

200 g stenbiderrogn

Frisk dild til pynt

Fremgangsmåde

Stenbiderrogn i fad med æg og forårsløg:

Kog æggene så de er hårdkogte. Skær æggene ud i små tern (ligesom når man laver æggesalat). Bland mayonnaise med creme fraiche i en skål og smag det til med citronsaft, salt og peber. Hak løg og forårsløg og vend det i dressingen. Vend tilsidst æggene i og fordel det i et fad/tærtefad. Fordel stenbiderrognen ud på og pynt med dild. Stil fadet på køl indtil det skal spises. Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.