Opskrifter Livsstil

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og burrata

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og burrata. Årh, hvor har jeg glædet mig til stenbiderrogn sæsonen. Jeg elsker stenbiderrogn og spiser det så ofte som muligt, når nu sæsonen er så kort. Denne pizza er med kartofler, stenbiderrogn, blandede salater, cremet burrata, creme fraiche og dild. En virkelig lækker kombination. Kartoffelpizzaen smager skønt bare, som den er, både varm og kold, og er perfekt at have med i madkurven, pynt den gerne med frisk timian eller rosmarin. Er du ikke vild med stenbiderrogn, kan du sagtens undlade det eller bruge andet pynt, f.eks. rucola og parmaskinke eller semi dried tomater og syltede artiskokker. God fornøjelse!

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og burrata

Ingredienser

Pizzadej:

25 g gær

3 dl lunkent vand

3 spsk. olie

1 tsk. salt

400-500 g mel (f.eks. halvt hvedemel og halvt Tipo 00)

Fyld:

500 g kartofler, skåret i meget tynde skiver (f.eks. på mandolinjern)

Flagesalt og peber

Olivenolie

Pynt:

Blandet salatblade

200 g stenbiderrogn

2 stk. burrata eller mozzarella

Creme fraiche 38 %

Dild

Fremgangsmåde

Pizzadej:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og det meste af melet og rør dejen sammen. Tilsæt evt. mere mel og ælt pizzadejen godt. Læg dejen tilbage i skålen, dæk med et viskestykke og lad den hæve ca. 1 time på køkkenbordet. Rul dejen ud til en tynd pizzabund på størrelse med bagepladen. Dæk pizzaen med tyndtskårne kartoffelskiver, dryp lidt olivenolie over og drys med flagesalt og friskkværnet peber. Bag pizzaen i ca. 20-25 minutter ved 250 C, til bunden er bagt, og kartoffelskiverne er gyldne og sprøde i kanten. Lad pizzaen køle lidt af og pynt den med salatblade, stenbiderrogn, burrata eller mozzarella, creme fraiche og dild. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.