Klippet pizzastang
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Klippet pizzastang

 

 

Klippet pizzastang – Opskrift på super fin klippet pizzastang med tomatsauce, ost og skinke. Denne opskrift på pizzastang er så lækker, snasket, sprød og svampet. pizzastang er virkelig nem at bage. Min opskrift på klippet kanelstang, som pizzastangen er inspireret af, er vanvittig populær her på bloggen og på TikTok har den fået intet mindre end 12 mio. visninger.

Nede i opskriften har jeg prøvet at beskrive nøje, hvordan man “klipper” dejen, og ellers så håber jeg, at billeder i dette indlæg kan hjælpe. Jeg har lavet to pizzastænger ud af opskriften. Pizzastangen smager allerbedst, når den stadig er lidt lun, men hvis ikke hele kanelstangen når at blive spist, så kan den sagtens fryses ned.

Da opskriften giver to pizzastænger, så kan du evt. bage den ene helt, som beskrevet i opskriften og den anden kan bages lidt kortere tid, sådan så den kan fryses ned og bages videre, når den skal serveres. Denne dej er lavet uden æg, så dejen kan sagtens laves i en vegansk udgave, blot ved at udskifte mælk og smør med plantemælk og plantesmør. Rigtig god fornøjelse!

Klippet pizzastang

Opskrift til 10-12 personer
Forberedelse 1 t.
Tilberedning 1 t.
I alt +2 t.

Ingredienser

Dej
Fyld til to pizzastænger

Fremgangsmåde

Dej

Opløs gæren i den lune mælk i en røreskål. Tilsæt kærnemælk, sukker, salt, olie og ca. halvdelen af melet og ælt dejen med dejkrogen. Tilsæt smør. Tilsæt mere mel og ælt dejen til den slipper skålens sider og bliver blank og smidig. Det tager ca. 5-10 minutter, afhængig af hvor kraftig din røremaskine er. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et fugtigt viskestykke.

Sådan laver du pizzastængerne

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Fordel halvdelen af tomatsauce, ost og skinke omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og rul dejen sammen til en lang pølse (ligesom til kanelsnegle).  Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen. Læg de to dejruller på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir.

Klip et hak i begyndelsen af den ene dejrulle og træk den klippede del ud til den ene side. Klip igen med ca. 2-3 cm mellemrum og træk den klippede del ud til den anden side. Fortsæt hele vejen ned af begge dejruller, så de klippede ”snegle” ligger skiftevis til hver side. Det er meget nemt, og billederne her kan forhåbentlig hjælpe dig på vej. Lad pizzastængerne efterhæve tildækket i ca. 20 minutter ved stuetemperatur.

Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200°C varmluft i ca. 25-30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Læg evt. et stykke stanniol over dem i den sidste del af bagetiden, så de ikke bliver for mørke. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar