Sprød granola – Opskrift på verdens bedste sprøde granola med honning, kanel, kerner og nødder. Granola er så lækkert og denne sprøde granola er den allerbedste opskrift. Granolaen består af havregryn, en masse kerner, frø og nødder. Derudover er granolaen sødet med honning og vaniljepulver. Der er også kanel i for at give den en mild og krydret smag. Det er super nemt at lave granola selv, og der kan tilsættes lige de nødder, kerner og gryn til granolaen, som du har derhjemme i skufferne og skabene.
Denne granola kan opbevares i et stort glas med låg eller en bøtte med låg et tørt sted. Jeg har bare en bøtte stående i skabet i køkkenet, hvor granolaen sagtens kan holde sig i 2-3 uger.
Brug granolaen som topping på græsk yoghurt, skyr, smoothie bowl, bananis, pandekager, chiagrød eller havregrød.
Jeg har mange andre granola-og müsliopskrifter her på bloggen. Prøv f.eks. min crunchy peanutbutter granola med chokolade, glutenfrie granola med nødder og kanel, kakaogranola med chokolade eller min opskrift på rugbrødscrunch. Rigtig god fornøjelse!
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.
Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.
Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Sprød granola
Ingredienser
Sprød granola
300 g havregryn, grovvalsede
125 g solsikkekerner
120 g sesamfrø
125 g græskarkerner
125 g mandler
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
175 g honning
50 g olivenolie
125 g jumbo rosiner eller tranebær
Fremgangsmåde
Sprød granola
Tænd ovnen på 170 C varmluft.
Bland havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner, mandler, vaniljesukker, kanel og salt i en stor skål.
Kom honning og olivenolie i en lille gryde. Lad det koge op til det bobler. Tag gryden af varmen og hæld udover de tørre ingredienser. Bland det godt sammen og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag først granolaen i 10 min., hvorefter der røres rundt i det. Bag igen i 10 min. Rør godt rundt og tilsæt rosiner og bag igen i 10 min. Granolaen skal ca. bages i 30 min. i alt eller indtil den er gylden og sprød over det hele.
Lad granolaen afkøle helt inden den hældes i en stor bøtte med låg eller stort glas med låg. Velbekomme!