Sprød granola - Opskrift på verdens bedste granola
Opskrifter Livsstil Shop

Sprød granola

Sprød granola – Opskrift på verdens bedste sprøde granola med honning, kanel, kerner og nødder. Granola er så lækkert og denne sprøde granola er den allerbedste opskrift. Granolaen består af havregryn, en masse kerner, frø og nødder. Derudover er granolaen sødet med honning og vaniljepulver. Der er også kanel i for at give den en mild og krydret smag. Det er super nemt at lave granola selv, og der kan tilsættes lige de nødder, kerner og gryn til granolaen, som du har derhjemme i skufferne og skabene.

Denne granola kan opbevares i et stort glas med låg eller en bøtte med låg et tørt sted. Jeg har bare en bøtte stående i skabet i køkkenet, hvor granolaen sagtens kan holde sig i 2-3 uger.

Brug granolaen som topping på græsk yoghurt, skyr, smoothie bowl, bananis, pandekager, chiagrød eller havregrød.

Jeg har mange andre granola-og müsliopskrifter her på bloggen. Prøv f.eks. min crunchy peanutbutter granola med chokolade, glutenfrie granola med nødder og kanel, kakaogranola med chokolade eller min opskrift på rugbrødscrunch. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Sprød granola

Granola til 6-8 personer
Forberedelse 15 min. / Tilberedning 30 min. / I alt 45 min.
Ingredienser

Sprød granola

300 g havregryn, grovvalsede

125 g solsikkekerner

120 g sesamfrø

125 g græskarkerner

125 g mandler

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. kanel

1 tsk. salt

175 g honning

50 g olivenolie

125 g jumbo rosiner eller tranebær

Fremgangsmåde

Sprød granola

Tænd ovnen på 170 C varmluft.

Bland havregryn, solsikkekerner, sesamfrø, græskarkerner, mandler, vaniljesukker, kanel og salt i en stor skål.

Kom honning og olivenolie i en lille gryde. Lad det koge op til det bobler. Tag gryden af varmen og hæld udover de tørre ingredienser. Bland det godt sammen og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag først granolaen i 10 min., hvorefter der røres rundt i det. Bag igen i 10 min. Rør godt rundt og tilsæt rosiner og bag igen i 10 min. Granolaen skal ca. bages i 30 min. i alt eller indtil den er gylden og sprød over det hele.

Lad granolaen afkøle helt inden den hældes i en stor bøtte med låg eller stort glas med låg. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.