Opskrifter Livsstil

Granola med nødder, kerner, kanel og vanilje

En lækker og sprød granola med nødder, kerner, kanel og vanilje, er altid en god idé. Da jeg skulle skrive denne opskrift ned, blev jeg helt i tvivl om jeg skulle kalde det müsli eller granola. Jeg fandt dog frem til at granola bliver ristet på panden eller i ovnen i noget fedtstof, og det er præcist sådan denne granola er lavet. Jeg har brugt mandler, hasselnødder, solsikkekerner og græskarkerner, men andre nødder og kerner kan også bruges f.eks. pekannødder, hørfrø, chiafrø eller usaltede cashewnødder. Jeg kan godt lide at lave min egen granola og müsli for, så kan jeg selv bestemme mængden af sukker. Denne granola er smagt til med kanel og vanilje og er derfor sukkerfri og faktisk også glutenfri. Drys granolaen på din skyr eller yoghurt om morgnen sammen med friske bær, så har du et perfekt morgenmåltid. God fornøjelse!

Granola med nødder, kerner, kanel og vanilje

Ingredienser

Granola med nødder og kerner:

100 g mandler

100 g hasselnødder

100 g solsikkekerner

100 g græskarkerner

1 tsk. kanel

1 tsk. vaniljepulver

2 spsk. smør eller kokosolie

Fremgangsmåde

Granola med nødder og kerner:

Bland nødderne og kernerne sammen med kanel og vaniljepulver i en skål. Smelt smørret på en pande ved middelhøj varme. Tilsæt nøddeblandingen tilpanden og rist det i ca. 10 minutter eller indtil det får farve. Lad det køle af på et stykke bagepapir. lad granolaen være som den er eller hak den groft ud. Kom granolaen på et glas eller i en bøtte med tætsluttende låg og opbevar den et tørt sted, hvor den kan holde sig i et par uger. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.