2 x chiagrød – opskrift på to slags virkelig lækre chiagrød. Chiagrød er så lækkert og er en perfekt og mættende morgenmad. Chiagrød består af chiafrø, som bliver udblødt i mælk eller vand, og så danner chiafrøene en slags gele og bliver til en cremet grød. Chiafrø smager ikke af noget, derfor skal der helst tilsættes forskellige smagsgivere til chiagrøden. Her har jeg lavet to rigtig lækre varianter: Chiagrød med chokolade og appelsin & Chiagrød med citron, vanilje og kardemomme. De smager nærmest som dessert, selvom de faktisk er ret nærende og sunde. Jeg laver gerne en portion klar om aftenen og rører grøden op med græsk yoghurt om morgnen. Så er der nem og lækker morgenmad, som også kan nydes på farten. Jeg kan godt lide at lave grøden på mandelmælk, da det gør grøden ekstra cremet, men almindelig mælk kan også bruges og også andre plantedrikke.
Forslag til toppings
Chiagrød kan toppes med alverdens lækre sager. Jeg kan godt lide at der er noget frisk, noget knasende og noget der er blødt. Prøv f.eks. friske bær eller frisk frugt, nødder, granola, peanutbutter, mandelsmør, kokosmel/flager eller kakaonibs. Chiagrød kan også toppes med kompot eller syltetøj. Prøv også at vende f.eks. stikkelsbærmarmelade i grøden eller rabarberkompot. Chiafrøene kan også blandes med havregryn eller proteinpulver for mere mæthed. Rigtig god fornøjelse!
2 x chiagrød
Ingredienser
Chiagrød med chokolade og appelsin (1 portion)Fremgangsmåde
Chiagrød med chokolade og appelsin
Bland chiafrø, hørfrø og mælk/vand sammen. Tilsæt honning, kanel, kakao og appelsinskal. Lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter til chiafrøene begynder at suge væsken. Rør godt rundt i det,så chiafrøene ikke samler sig i klumper. Stil herefter skålen på køl i mindst 1 time, men gerne natten over. Rør chiagrøden sammen med yoghurt/skyr og top med dine yndlingstoppings. Velbekomme!
Chiagrød med citron, vanilje og kardemomme
Bland chiafrø, hørfrø og mælk/vand sammen. Tilsæt honning, vaniljepulver, kardemomme og citronskal. Lad det stå på køkkenbordet i 15 minutter til chiafrøene begynder at suge væsken. Rør godt rundt i det,så chiafrøene ikke samler sig i klumper. Stil herefter skålen på køl i mindst 1 time, men gerne natten over. Rør chiagrøden sammen med yoghurt/skyr og top med dine yndlingstoppings. Velbekomme!
Tusind tak fordi at du bruger mine opskrifter!
Jeg håber, at du kan bruge de opskrifter, du finder her på min side. Som medlem af ‘Frederikkes Madklub’ får du adgang til en masse ekstra funktioner. Du kan blandt andet gemme dine yndlingsopskrifter på din helt egen opslagstavle.
Derudover kan du også udarbejde en madplan med dine favoritter. Begge funktionerne kan du tilgå nederst i hver opskrift ellers øverst på siden, når du er blevet medlem af klubben.
Du kan desuden nemt klikke på enten hjertet eller den lille kokkehue på hver billede for at tilføje opskriften til din madplan eller opslagstavle. For at få adgang til den funktion, skal du være medlem af ‘Frederikkes Madklub’, som du kan få adgang til lige her.
God fornøjelse i køkkenet!
Skriv endelig en kommentar
Måske et dumt spørgsmål men… er raw kakao det samme som kakaopulver? Som man fx bruger til bagning?