Kakaogranola med havregryn, kokosmel, kakao, nødder og kerner. En lækker og sprød granola med god smag og crunch. Hjemmelavet granola er altid et hit herhjemme og man kan jo bruge lige de kerner, frø og nødder man har liggende i skuffen. Jeg lavede denne kakaogranola ekstra chokoladelækker ved at tilsætte chokolade knapper, som jeg rørte rundt i den varme granola, og så dryssede jeg lige lidt ektra på, da granolaen var kold. Nyd granolaen ovenpå skyr, græsk yoghurt, chiagrød eller ovenpå en smoothie eller smoothie bowl. Prøv også mine glutenfri og sukkerfri granola eller min crunchy peanut butter granola med chokolade. Rigtig god fornøjelse!
Ingredienser
Sprød kakaogranola
150 g havregryn
50 g kokosmel
50 g pekannødder, grofthakkede
50 g mandler, hele eller grofthakkede
50 g solsikkekerner
50 g chiafrø
35 g kakaopulver/bagekakao
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk vaniljepulver
4 spsk akacie honning
6 spsk kokosolie
EVT. 200 g hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
Sprød kakaogranola
Tænd ovnen på 175 C.
Bland havregryn, kokosmel, pekannødder, mandler, solsikkekerner, chiafrø, kakao, salt, kanel og vaniljepulver i en skål. Tilsæt akacie honning og kokosolie og rør det godt rundt. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel granolaen. Bag granolaen i ca. 25 minutter og hold godt øje med den undervejs, så den ikke bliver brændt. Rør evt. i granolaen undervejs. Hvis du vil lave granolaen ekstra lækker, kan du blande chokolade i, enten imens granolaen er varm, eller når den er afkølet. Opbevar granolaen i et tætsluttende glas ved stuetemperatur et tørt sted. Velbekomme!
Kan man bruge andet fedtstof end kokosolie?
Smør kan også bruges 🙂