Saltkaramel is - Opskrift på cremet is med saltkaramel med kun 3 ingredienser
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Saltkaramel is

Saltkaramel is– opskrift på den bedste cremede is med saltkaramel med kun 3 ingredienser. Denne is må være nr. 1 på listen over nemme is. Isen bliver lavet med piskefløde og kondenseret mælk som piskes sammen. Herefter kommes der dulce de leche med havsalt i og isen fryses. Der skal ikke bruges ismaskine, så derfor kan de fleste lave denne is. I ismassen kan der tilsættes forskellige ingredienser f.eks. knuste oreos, friske bær, lemoncurd eller prøv disse to varianter med cookie dough og snickers  eller denne variant med hakket Daim i. Denne is har jeg lavet i et ildfast fad. Server isen med friske bær og du har den perfekte dessert til f.eks. nytårsaften. Isen er også virkelig god til iskaffe eller til affogato. Rigtig god fornøjelse!

Du kan læse mit indlæg om forskellen på kondenseret mælk og dulce de leche lige her. Jeg skriver også, hvor man kan købe det.

Saltkaramel is

Opskrift til 6-8 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning + 6 t.
I alt +6 t.

Ingredienser

Saltkaramel is

Fremgangsmåde

Saltkaramel is

Pisk fløde og kondenseret mælk sammen til en let flødeskum. Beklæd en form med bagepapir (eller kom isen i en beholder). Fordel halvdelen af isen i formen og fordel dulce de leche ovenpå. Lav et til lag og stil isen i fryseren i ca. 4-6 timer. Velbekomme!

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

7 kommentarer
 1. Hej Frederikke.

  Jeg skal holde min 31-års fødselsdag på torsdag og har en plan om at serverer danske jordbær med is. I min verden går jordbær, vanilje og chokolade rigtig godt hånd i hånd, så har du et tip til hvordan jeg kan lave sådan en is her, bare med chokolade (ikke som stykker, men mere som en sovs, der ikke bliver helt stiv når den skal serveres) ?

 2. Hej Frederikke.
  Jeg skal lave denne saltkaramel is på fredag til mine gæster lørdag. Jeg kunne ikke finde den dåse dulce de leche i rema 1000. Så jeg købte en almindelig karamel sovs. Kan man godt bruge det i stedet for??

 3. Uhm det ser lækkert ud

  Jeg er nybegynder ud i ismaskiner, og kunne godt tænke mig at lave denne her opskrift på min maskine. Det kan jeg vel godt, ik?

  1. Denne is laver jeg uden ismaskine, så ved ikke hvordan konsistensen bliver, men det er da helt klart forsøget værd 🙂

Skriv en kommentar