Det er ikke ligefrem is-vejr i dag, men alligevel deler jeg i dag en opskrift på hjemmelavet is. Faktisk den nemmeste is man kan lave. Isbasen består af fløde og kondenseret mælk. Jeg har lavet to varianter. En med cookie dough og en med snickers, men der kan tilsættes uendelige smagsvarianter til isbasen f.eks. syltetøj, smeltet chokolade, peanutbutter osv. Og det bedste af det hele er, at man ikke skal bruge en ismaskine – win win! Opskriften på selve isbasen har jeg fundet hos Bigger Bolder Baking. Her kommer opskriften:
Ingredienser
Cookie dej til cookie dough is:
75 g smør, blødt
100 g sukker
50 g brunfarin
1 æg (du kan evt. bruge et pasteuriseret æg)
150 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk salt
50 g mørk chokolade, hakket eller som “drops”
50 g mørk chokolade til at komme i selve isen
Isbase:
450 ml fløde
397 g kondenseret mælk (det svarer til 1 dåse)
Kornene af 1 vaniljestang
Snickers is:
250 g dulce de leche
50 ml fløde
200 g saltede peanuts
150 g mælkechokolade, hakket eller som “drops”
Fremgangsmåde
Cookie dej:
Pisk smør og sukker sammen. Tilsæt brun farin og æg. Bland mel, salt og vaniljesukker sammen og vend det i dejen. Tilsæt til sidst chokoladen. Sæt dejen på køl i 1 time. Form derefter små kugler af dejen. Lav ismassen.
Isbase:
Pisk fløden til en let skum. Tilsæt den kondenserede mælk, imens der fortsat piskes i et stille tempo. Tilsæt vaniljen og pisk. Vend cookie dejen i isen samt chokoladen. Gem evt. lidt af cookie dejen og chokolade til at drysse udover isen til sidst. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer.
Snickers is:
Lav endnu en isbase, som beskrevet ovenover.
Rør fløden i dulce de leche/karamellen, så den bliver flydende og nem at fordele i isen. Bland chokolade, peanuts og halvdelen af karamellen i isen. Pynt til sidst isen med resten af karamellen, lidt peanuts og lidt chokolade. Sæt isen i fryseren i mindst 6 timer.