Ispinde med chokolade, Dumle-karamel og hasselnød – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Ispinde med chokolade, Dumle-karamel og hasselnød

Cremet chokoladeis på pind med Dumle-karamel i midten dyppet i mælkechokolade med hasselnødder. Og så endda helt uden at bruge ismaskine.

Ingredienser

Chokoladeispinde til ca. 16-18 ispinde:

130 g sukker

6 past. æggeblommer

4 dl mælk (jeg foretrækker at bruge sødmælk)

4 dl fløde

200 g hakket mørk chokolade

Dumle-karamel:

2 poser Dumle af 120 g

1/2 dl fløde

Mælkechokolade med hasselnødder:

500 g mælkechokolade

3 spsk. kokosolie

150 g hasselnødder, ristede og hakkede

Fremgangsmåde

Chokoladeispinde:

Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Kog fløde og mælk op. Når det koger tager du det af varmen og hælder over i æggemassen i en tynd stråle samtidig med, at der piskes. Hæld så hele massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i og stil derefter ismassen på køl.

Dumle karamel:

Smelt Dumle karamellerne i en gryde og tilsæt fløden lidt adgangen imens der røres rundt i gryden. Lad karamellen køle af.

Når ismassen er kølet af, hældes den i isformene og kom Dumle-karamel ned i hver isform og  frys isene i mindst 8 timer, gerne et døgn.

Mælkechokolade med hasselnødder:

Rist hasselnødderne i ovnen ved 200 C i ca. 15 minutter. Gnid skallen af hasselnødderne og hak dem fint i en foodprocessor. Smelt langsomt chokoladen med kokosolie i en lille gryde og bland herefter de hakkede hasselnødder i.

Hæld chokoladen op i et aflangt glas og dyp hver ispind heri og læg dem herefter tilbage i fryseren indtil de skal spises. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments
  1. Hej. Hvordan kan det være at min ismasse blev lidt grynet efter den blev kogt op i gryden igen?? og kommer man til at kunne smage det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.