Opskrift på chokoladeis med browniestykker og karamelsauce
Opskrifter Livsstil Shop

Chokoladeis med browniestykker og karamelsauce

Chokoladeis med browniestykker og karamelsauce a la Ben&Jerry’s chocolate fudge brownie is. Så uimodståelig god og smager fuldstændig som en drøm. Den bløde og cremede chokoladeis med fudgy browniestykker er altså en kæmpe favorit! Prøv selv isen – den smager fuldstændig som Ben&Jerry’s. God fornøjelse!

Ingredienser

Brownie

200 g Marabou Oreo chokolade

200 g smør

150 g sukker

5 æg

2 spiseskefulde mel

Chokoladeis

4 dl mælk (jeg bruger sødmælk)

4 dl piskefløde

150 g sukker

6 æggeblommer

250 g hakket mørk chokolade

100 g karamel/dulce de leche (kan undlades)

Fremgangsmåde

Brownie

Smelt chokolade og smør i en gryde ved svag varme. Når det er smeltet piskes sukker i indtil det er opløst. Derefter piskes æggene i chokolademassen. Til sidst tilsættes melet og der piskes igen. Hæld dejen i en springform på 23 cm i diameter beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter ved 180°C. Kagen skal føles ubagt når den kommer ud af ovnen, derfor skal den stå på køl i mindst 6 timer (helst natten over). Når kagen er klar skæres/brækkes den ud i små stykker.

Chokoladeis

Pisk æg og sukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Kog fløde og mælk op. Når det koger tager du det af varmen og hælder over i æggemassen i en tynd stråle samtidig med, at der piskes. Hæld så hele massen tilbage i gryden og kog det op til det får en tyk konsistens. Tag gryden af varmen og rør den hakkede chokolade i og stil derefter ismassen på køl. Når ismassen er kølet af køres den på en ismaskine. Tilsæt browniestykkerne og gem lidt til at drysse ovenpå isen. Kom isen i en beholder og drys med brownie-resterne og karamel. Kom isen i fryseren og frys den i mindst 6 timer. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.