Opskrifter Livsstil

Ispinde med cookie dough og mørk chokolade

Ispinde med cookie dough og mørk chokolade – en lækkerbisken at nyde i det gode solskinsvejr! Disse hjemmelavede cremede ispinde med vaniljeparfait, cookie dough og mørk chokoladeovertræk er vildt gode. Hvis du ikke er til mørk chokolade, så kan du sagtens bytte den ud med mælkechokolade eller hvid chokolade. Jeg har lavet 16 små ispinde, men hvis du har større forme, så brug bare dem. Du kan også lave selve isen og fryse den i en beholder i stedet for at lave ispinde. Mine forme er fra Silikomart og kan købes lige her (*reklamelink), hvor du i en pakke, får et sæt med 2 stk med 2 bakker 12 x 40 cm + 100 træpinde. På bloggen kan I finde flere ispinde-opskrifter: Ispinde med hindbær og rabarber, ispinde med Dumle, hasselnød og chokolade og disse med avocado og lime.  Rigtig god fornøjelse!

Ispinde med cookie dough og mørk chokolade

Ingredienser

Ispinde med cookie dough og mørk chokolade (til ca. 16 små ispinde):

Cookie dough:

50 g smør, blødt

50 g sukker

25 g brun farin

1/2 tsk vaniljesukker

1 pasteuriseret æggeblomme

75 g hvedemel

25 g mørk chokolade, hakket eller som “drops”, kan undlades

Vaniljeparfait:

3 past. æggeblommer

60 g flormelis

Kornene fra 1 vaniljestang

2,5 dl piskefløde

Mørk chokoladeovertræk:

400 g mørk chokolade*reklamelink

2-3 spsk. kokosolie

Derudover:

50 g mælkechokolade *reklamelink

Guldstøv *reklamelink

 

Fremgangsmåde

Cookie dough:

Pisk smør, sukker, vaniljesukker og brun farin sammen og tilsæt æggeblommen imens der piskes. Vend melet i dejen. Tilsæt til sidst chokoladen. Form små kugler af dejen og stil dem på køl, imens du laver ismassen.

Vaniljeparfait:

Pisk æggeblommer og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud.

Placer dine isforme på et skærebræt. Fordel cookie dough kuglerne i formene. Hæld isen ovenpå og bland det lidt rundt. Bank formene lidt ned i bordet så du er sikker på, at der ikke er nogle lufthuller. Stil formene i fryseren, gerne natten over.

Mørk chokoladeovertræk:

Smelt chokolade og kokosolie i en skål over vandbad. Hæld chokoladen op i et højt glas, hvor der er plads til at dyppe en ispind i.

Når du har chokoladen klar, så skal der arbejdes lidt hurtigt. Tag isene op af fryseren og placer et stykke bagepapir på det kolde skærebræt. Befri isene fra formene og dyp dem i chokoladen. Lad dem lige dryppe lidt af og læg dem på bagepapiret. Når du har dyppet alle isene sættes skærebrættet med isene tilbage i fryseren.

Smelt mælkechokoladen og dryp det udover isene og drys med guldstøv. Opbevar isene i fryseren indtil de skal serveres. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.