Islagkage med Daim

Islagkage med Daim er en god klassiker, som jeg er sikker på at de fleste danskere har smagt. Den kan laves på mange måder, men i min familie laver vi den med en mandel, peanut og marengsbund og så en lækker cremet Daim parfait ovenpå. Den er SÅ god og nem at lave. Her kommer opskriften:

Ingredienser

Nøddebund:

150 g saltede peanuts

150 g mandler

6 æggehvider

3,5 dl sukker

Daim-parfait:

10 æggeblommer

1 tsk. vaniljesukker

1 dl rørsukker

4 dl piskefløde

200 g Daim

Pynt:

100 g Daim

Mynteblade

Evt. friske bær

Fremgangsmåde

Nøddebund:

Tænd ovnen på 175 C. Beklæd en springform på 28 cm i diameter med bagepapir i bunden. Hak mandler og peanuts fint. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukkeret lidt adgangen imens der piskes. Vend de hakkede mandler og peanuts i æggehviderne og fordel massen i springformen. Bag nøddebunden i ca. 35-40 minutter. Lad bunden køle helt af.

Daim-parfait:

Pisk æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Pisk fløden til en let skum og vend det i æggemassen. Hak Daim og vend det i massen. Fordel Daim-isen ud på den helt afkølede nøddebund og sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over.

Tag kagen op af fryseren 10 minutter inden den skal serveres og pynt den med hakket Daim og mynteblade eller friske bær. Velbekomme!

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.