Islagkage med Daim - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Islagkage med Daim

Islagkage med Daim er en god klassiker, som jeg er sikker på at de fleste danskere har smagt. Den kan laves på mange måder, men i min familie laver vi den med en mandel, peanut og marengsbund og så en lækker cremet Daim parfait ovenpå. Den er SÅ god og nem at lave. Her kommer opskriften:

Islagkage med Daim

Ingredienser

Nøddebund:
Daim-parfait:
Pynt:

Fremgangsmåde

Nøddebund:

Tænd ovnen på 175 C. Beklæd en springform på 28 cm i diameter med bagepapir i bunden. Hak mandler og peanuts fint. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukkeret lidt adgangen imens der piskes. Vend de hakkede mandler og peanuts i æggehviderne og fordel massen i springformen. Bag nøddebunden i ca. 35-40 minutter. Lad bunden køle helt af.

Daim-parfait:

Pisk æggeblommer, vaniljesukker og rørsukker sammen til det bliver lyst og luftigt. Pisk fløden til en let skum og vend det i æggemassen. Hak Daim og vend det i massen. Fordel Daim-isen ud på den helt afkølede nøddebund og sæt kagen i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over.

Tag kagen op af fryseren 10 minutter inden den skal serveres og pynt den med hakket Daim og mynteblade eller friske bær. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

4 kommentarer

Skriv en kommentar