Opskrifter Livsstil

Baked Alaska (indbagt islagkage)

Baked Alaska (indbagt islagkage) med nøddebund, hindbæris og nutella is. Dækket med marengs, som bliver sprødt og gyldent når den bliver bagt. Denne Baked Alaska har jeg lavet på grillen, og det er en perfekt dessert at servere til en grillaften, hvor man alligevel har grillen tændt. Det er en forholdsvis nem kage at lave og den kan forberede et par dage i forvejen. Jeg har valgt hindbæris og nutella is, men det kan være hvilke som helst is f.eks. passionsfrugt is eller bare helt almindelig vaniljeis. Hvis du ikke har en grill, så kan du også brænde marengsen med en gasbrænder eller grille den i ovnen. Uanset hvordan du griller kagen, så hold godt øje med den, for tricket er, at marengsen skal blive sprød og gylden, men at isen indeni ikke må begynde at smelte. Rigtig god fornøjelse!

 

PS. Grillen er en gave fra Char Broil.

Baked Alaska (indbagt islagkage)

Ingredienser

Baked Alaska (indbagt islagkage) til ca. 10 personer:

Nøddebund:

100 g æggehvider

40 g rørsukker

60 g hasselnødder

60 g mandler

1 tsk. kartoffelmel

100 g mørk chokolade, hakket (kan undlades)

Hindbæris:

200 g hindbær, frosne

20 g flormelis

Kornene fra 1 vaniljestang

200 g kondenseret mælk

3,5 dl piskefløde

Nutella is:

200 g nutella

200 g kondenseret mælk

3,5 dl piskefløde

Marengs:

4 past. æggehvider

250 g sukker

Fremgangsmåde

Nøddebund:

Tænd ovnen på 165 C varmluft. Pisk æggehviderne stiv og tilsæt sukkeret lidt adgangen imens der fortsat piskes. Pisk indtil du har en sej marengs. Kom hasselnødder og mandler i en minihakker og hak dem groft. Vend nødderne sammen med kartoffelmel og chokolade og vend det forsigtigt i æggehviderne, uden at slå for meget luft ud af dem. Fordel massen i en springform på 23 cm beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør. Bag nøddebunden i ca. 35-40 minutter. Lad den køle af.

Hindbæris:

Tø hindbærrene op og bland dem med flormelis. Si noget af saften fra hindbærrene fra. Bland hindbær, vaniljekorn og kondenseret mælk. Pisk fløden til en let skum og vend det hele sammen til en ensartet ismasse. Beklæd en skål med husholdningsfilm i bunden og opad siderne. Det er endnu bedre, hvis du har en silikone halvkugle form. Kom hindbærisen i skålen eller formen og stil den i fryseren imens du laver nutella isen.

Nutella is:

Rør nutella og den kondenseret mælk sammen. Pisk fløden til en let skum og vend sammen med nutellamassen. Hæld nutella isen over hindbærisen og stil tilbage i fryseren. Når nutella isen er frosset lidt placeres nøddebunden ovenpå. Frys kagen i mindst 8 timer, men gerne til dagen efter.

Marengs:

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen og langsomt, imens der piskes ved høj hastighed. Pisk nu til en sej og blank marengs. Kom halvdelen af marengsen op i en sprøjtepose og klip et hul i enden og lad den anden halvdel blive i skålen.

Vend kagen ud på et fad (der kan tåle høj varme, gerne en pizzasten), med et stykke bagepapir på. Smør den marengs der er i skålen ud på kagen, så alt isen er dækket. Lav små dutter rundt på kagen med den marengs der er i sprøjteposen. Sørg for at grillen er meget varm og placer islagkagen på grillen på en kold pizzasten eller et fad og læg låg på, så marengsen kan blive sprød og gylden. Hold øje med at det ikke brænder på. Server kagen med det samme! Velbekomme.

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.