Skildpadde islagkage - Opskrift på den bedste islagkage med skildpadder
Opskrifter Livsstil Shop

Skildpadde islagkage

Skildpadde islagkage – Opskrift på den bedste islagkage med TUC kagebund og vaniljeparfait med skildpadder i. Denne islagkage er den ultimative kage hvis man, ligesom mig, elsker Toms chokolade skildpadder. Islagkagen består af denne (meget populære) TUC kagebund, som er en marengsbund, hvor der vendes marcipan, hasselnøddeflager, chokolade og TUC kiks i. På bunden kommes der en dejlig cremet vaniljeparfait med hakkede kæmpe skildpadder i. Den færdige islagkage pyntes med hele kæmpe skildpadder og evt. hakket guldbarre med skildpadde.

Det er en virkelig nem og hurtig dessert at lave, da den kan laves nogle dage inden servering. Parfaiten laves uden ismaskine, så der kan de fleste være med. Kagen tages op fra frys ca. 20 min. inden servering, så den ikke er sten hård at skære i.

Se mine andre opskrifter på islagkager lige her. Rigtig god fornøjelse!

 

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

 

 

Islagkage til 10-12 personer
Forberedelse 1 t. / Tilberedning + 3 t. / I alt + 6 t.
Ingredienser

TUC kagebund

2,5 æggehvider

150 g sukker

75 g hasselnøddeflager

50 g mørk chokolade, hakket

50 g revet marcipan

100 g TUC kiks, knuste

Skildpaddeis

6 past. æggeblommer

100 g flormelis

Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta

5 dl piskefløde

6-9 kæmpe skildpadder, hakket

Derudover

6 kæmpe skildpadder

Evt. hakket guldbarre med skildpadde

Fremgangsmåde

TUC kagebund

Tænd ovnen på 150 C varmluft.

Beklæd en springform på 24 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør opad siderne. Klip et stykke bagepapir, som passer til at sidde rundt i kanten inde i springformen. På den måde er det nemt at løsne islagkagen fra formen ved servering.

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret lidt adgangen. Pisk til en sej og luftig marengs. Kom hasselnødder, chokolade, marcipan og knuste TUC kiks i og vend det forsigtigt rundt i marengsen. Fordel marengsmassen i springformen og bag kagen i ca. 30-35 min.

Lad kagen afkøle.

Skildpaddeis

Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje sammen til en tyk æggesnaps. Det tager ca. 5-6 minutter. Pisk fløden til en let skum i en anden skål. Vend flødeskummet i æggesnapsen forsigtigt, så du ikke slår luften ud. Vend hakkede skildpadder i isen. Fordel isen på kagebunden og stil den i fryseren i 4-6 timer til parfaiten er helt frossen. Den kan sagtens stå i fryseren i mange måneder.

Inden servering  befris kagen fra springformen. Placer kagen på et fad, pynt med ekstra skildpadder og evt. hakket guldbarre med skildpadde og server kagen efter ca. 15 min., hvor den er til at skære i. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.