Pommes Anna i muffinsform - Opskrift på nemt tilbehør
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Pommes Anna i muffinsform

Pommes Anna i muffinsform – Opskrift på nemt tilbehør til middagen. Pommes Anna er en sand klassiker, når man taler om tilbehør til hovedretten i en festmenu, men er du kartoffelelsker, kan man jo bruge disse sprøde velsmagende kartofler til alle lejligheder. Pommes Anna består af helt tynde skiver kartofler, der er vendt i smeltet smør, og krydret med frisk rosmarin, og drysset med salt og fintrevet parmesan ost. Derefter er kartoffelskiverne lagt i lag i muffin papirforme, som stilles ned i en muffin bageform og bages. Papirformene skal fyldes helt op, da kartoflerne falder lidt sammen under bagning.

At bage Pommes Anna i muffinforme er et nemt alternativ til den klassiske måde, hvor man fylder en bageform eller springform med kartoffelskiverne, som efter bagning skæres ud i stykker, der derefter varmes i ovnen inden servering. Jeg beregner 2 af disse Pommes Anna per person, hvis middagen også består af forret og dessert.

Serveringsforslag

Her er et forslag til en menu, hvor disse Pommes Anna indgår:

Forret

Spicy rejesalat med brød

Hovedret

Langtidsstegt culottesteg

Pommes Anna

Hjemmelavet Bearnise sauce

Spinatsalat med burrata og syltede rødløg

Dessert

Lemon Posset

Pommes Anna kan sagtens fryses ned, tøes op og så blot lunes inden servering. Rigtig god fornøjelse!

Pommes Anna i muffinsform

Opskrift til 6 personer
Forberedelse 10 min.
Tilberedning 1 t.
I alt + 1 t.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 C varmluft.

Skyl kartoflerne grundigt. Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål og hæld smeltet smør, olie, parmesan, rosmarin og salt på. Rør det godt rundt.

Fordel kartoffelskiverne i 12 papirsmuffinsforme, så kartoffelskiverne ligger i lag. Det gør ikke noget, hvis nogle af skiver stikker udover formen. Stil papirsformene ned i en metal muffinsform. Bag Pommes Anna i 30 min. Herefter kommes stanniol over og de bages videre i yderligere 30 min. Server dem straks eller lad dem afkøle. Velbekomme!

Bedøm

Tusind tak fordi du bruger min blog og ikke mindst opslagstavlen.

Vi har arbejdet længe på et nyt design og nye funktioner. Alle opskrifter er stadig helt gratis, men kan nu udforskes med større brugervenlighed.

Sammen med nye funktioner og fordele, udgør opslagstavlen det nye medlemsunivers Frederikkes Madklub, og derfor tilbyder vi dig den første måned gratis. Så kan du nemt tilgå opslagstavlen igen og samtidig prøve de andre funktioner.

Jeg håber meget du vil være en del af Frederikkes Madklub 🙂

Bliv medlem Tilbage

Skriv endelig en kommentar

Skriv en kommentar