Opskrift på mør og saftig langtidsstegt culottesteg med urter og hvidløg
Opskrifter Livsstil Shop

Langtidsstegt culottesteg

Langtidsstegt culottesteg – Opskrift på mør og saftig langtidsstegt culottesteg med urter og hvidløg. Den lækreste møre og saftige okseculottesteg med masser af smag. Stegen er perfekt at servere til middag med kartofler, sauce og en frisk salat. Server f.eks. stegen med disse sprøde parmesankartofler, bearnaisesauce og denne salat med mango og rucola.

Hvilken kernetemperatur skal stegen have?

Det er ret genialt at have et stegetermometer, for at sikre, at din steg har den rette temperatur og dermed bliver perfekt stegt. Sørg for at stegen rammer 56 grader, så er den nemlig helt tilpas mør og saftig og slet ikke tør.

Hvordan skal kødet skæres?

Det er ikke svært at skære en culottesteg, når blot man sørger for at skære på tværs af kødfibrene, for på den måde opnår man altid møre skiver.

Forestil dig, at en culottesteg består af en firkant og en trekant, hvor kødfibrene går i hver sin retning. Det vigtige er derfor at dreje stegen en gang undervejs og skære fra den anden side – gør sådan:

Skær fra den ene spids (tjek at det er på tværs af kødfibrene) indtil du kan se, at kødfibrene begynder at gå på langs. Drej stegen en halv omgang, og skær nu igen skiver på tværs af kødfibrene. Vupti, sådan har du kun møre skiver.

Sauce til stegen

Alt den gode sky der er i bradepanden skal endelig gemmes og laves til sauce. Kog skyen op og jævn den med maizena rørt med lidt vand. Tilsæt piskefløde og evt. sovsekulør. Smag til med salt og peber.

 

Steg til 4-6 personer
Forberedelse 20 min. / Tilberedning 6 t. / I alt + 6 t.
Ingredienser

Langtidsstegt culottesteg

1,5 kg okseculotte

10 fed hvidløg

50 g smør, skåret i tern

Et par kviste frisk timian

Et par kviste frisk rosmarin

Salt og peber

Fremgangsmåde

Langtidsstegt culottesteg

Tænd ovnen på 70 C varmluft.

Skær evt. sener væk fra kødet. Rids fedtet i firkanter. Skær nogle “lommer” ind i kødet med en skarp kniv og kom 5 hvidløg ind i lommerne.

Brun kødet 2 min. på hver side på en pande ved høj varme. Kom kødet i et fad. Kom smørtern, timian, rosmarin, sal og peber på kødet. Læg de resterende 5 fed hvidløg i fadet. Langtidssteg kødet i 6 timer. Vend kødet hver halve time, så det ikke bliver tørt. Øs gerne noget af skyen over kødet også.

Kødet skal have en kernetemp. på ca. 56 grader. Tag stegen ud af ovnen og lad stegen hvile, tildækket, i 20 min. Husk at gem alt den gode kødsaft og skyen i bradepanden til sauce.

Skær herefter kødet i skiver og server. Velbekomme!

Bedøm denne ret

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge mig på mine andre sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både det søde og det salte køkken. Du kan følge mig på Instagram, Facebook og TikTok.

 

Vil du gemme eller dele opskriften med andre?
Prøv funktionen med din personlige opslagstavle ved at klikke på den lyserøde tegnestift i højre hjørne i opskriften. Sådan kan du på en hyggelig måde samle alle dine favoritopskrifter her fra min blog, så du nemt og hurtigt kan finde dem frem, næste gang du skal i køkkenet. Samtidig kan du dele din egen opslagstavle med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration til bagning og madlavning fra dig.

Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.