Pommes Anna i muffinsform – Opskrift på nemt tilbehør til middagen. Pommes Anna er en sand klassiker, når man taler om tilbehør til hovedretten i en festmenu, men er du kartoffelelsker, kan man jo bruge disse sprøde velsmagende kartofler til alle lejligheder. Pommes Anna består af helt tynde skiver kartofler, der er vendt i smeltet smør, og krydret med frisk rosmarin, og drysset med salt og fintrevet parmesan ost. Derefter er kartoffelskiverne lagt i lag i muffin papirforme, som stilles ned i en muffin bageform og bages. Papirformene skal fyldes helt op, da kartoflerne falder lidt sammen under bagning.
At bage Pommes Anna i muffinforme er et nemt alternativ til den klassiske måde, hvor man fylder en bageform eller springform med kartoffelskiverne, som efter bagning skæres ud i stykker, der derefter varmes i ovnen inden servering. Jeg beregner 2 af disse Pommes Anna per person, hvis middagen også består af forret og dessert.
Serveringsforslag
Her er et forslag til en menu, hvor disse Pommes Anna indgår:
Forret
Hovedret
Pommes Anna
Spinatsalat med burrata og syltede rødløg
Dessert
Pommes Anna kan sagtens fryses ned, tøes op og så blot lunes inden servering. Rigtig god fornøjelse!
Pommes Anna i muffinsform
Ingredienser
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 C varmluft.
Skyl kartoflerne grundigt. Skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Kom kartoffelskiverne i en skål og hæld smeltet smør, olie, parmesan, rosmarin og salt på. Rør det godt rundt.
Fordel kartoffelskiverne i 12 papirsmuffinsforme, så kartoffelskiverne ligger i lag. Det gør ikke noget, hvis nogle af skiver stikker udover formen. Stil papirsformene ned i en metal muffinsform. Bag Pommes Anna i 30 min. Herefter kommes stanniol over og de bages videre i yderligere 30 min. Server dem straks eller lad dem afkøle. Velbekomme!
Skriv endelig en kommentar