Æblekage cheesecake - Opskrift på den lækreste cheesecake med æble
Opskrifter Livsstil Shop

Æblekage cheesecake

Æblekage cheesecake – opskrift på den lækreste cheesecake med æblegrød, rasp og sprøde æblechips. Denne cheesecake er inspireret af gammeldags æblekage som er med æblegrød, rasp og flødeskum. En vidunderlig kage/dessert, som er perfekt at lave nu, hvor der er massere af gode madæbler. Cheesecaken består af en bund med digestive kiks blandet med rasp, en cremet og blød ostecreme med vanilje og æblegrød og på toppen af kagen er der flødeskum og sprøde hjemmelavede æblechips, samt lidt ekstra rasp. Sprød og blød kage, som virkelig smager af æblekage. De sprøde æblechips kan enten laves selv eller købes. Æblegrøden og æblechips kan med fordel laves nogle dage i forvejen.

Prøv også mine andre opskrifter med æbler: æblekage med makroner, koldhævede æbleboller, svampet kage med marcipan, kanel og æbler, tarte tatin og snurrer med æble og marcipan. Rigtig god fornøjelse!

 

Cheesecake til 10-12 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning + 6 t. / I alt + 8 t.
Ingredienser

Æblegrød

400 g madæbler

0,5 dl vand

1/2 vaniljestang

Ca. 2 spsk sukker (afhængig af æblerne)

Kiksebund med rasp

20 g smør

150 g almindelig rasp

1,5 spsk. sukker

200 g Digestive kiks

175 g smør, smeltet

Ostecreme

6 blade husblas

1 dl vand

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

100 g creme fraiche

50 g flormelis

Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 spsk. vaniljesukker

½ l piskefløde

Æblechips

2 æbler

Kanel

Pynt

Flødeskum af ca. 2 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde

Æblegrød

Kan evt. laves en dag i forvejen.

Skyl, skræl og snit æblerne i tern og kom dem i en gryde med vandet og vaniljestang. Lad æblerne koge op og kog et par minutter, inden du tilsætter sukkeret. Mængden af sukker afhænger af, hvor sure eller søde æblerne er, og selvfølgelig af, hvor sød du kan lide din æblegrød. Kog æblegrøden i ca. 5 minutter til den har den rette konsistens. Lad vaniljestangen blive i gryden og lad æblegrøden lidt af og stil den herefter på køl.

Kiksebund med rasp

Smelt smørret ved middelvarme på en stegepande. Det må ikke blive brunt. Tilsæt rasp og sukker og bland det rundt. Lad langsomt rasp-blandingen blive ristet imens du jævnligt rører i det med en paletkniv. Hold godt øje med det, så det ikke pludselig får for meget. Lad det herefter afkøle. Tag lidt rasp fra til at drysse ovenpå kagen til sidst.

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Tilsæt raspen. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiks- og raspblandingen til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver ostecremen.

Ostecreme

Læg husblas i blød koldt vand i 20 minutter. Varm herefter vandet op i en lille gryde eller i mikroovnen og smelt husblassen heri.

Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis og vanilje sammen til en lind ostecreme. Bland lidt af ostecremen i den lune husblas af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Vend forsigtigt æblegrøden i ostecremen.

Pisk fløden til en let skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld cremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer, men gerne natten over.

Æblechips

Tænd ovnen på 100 C varmluft.

Skær æblerne i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Placer æbleskiverne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 1,5 time. Æbleskiverne skal være krøllet lidt sammen i kanterne og være lysebrune. Hold øje med dem undervejs, da ovne er forskellige. Lad æblechips afkøle på en rist.

 

Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum, æblechips og rasp. Velbekomme!

 

Bedøm denne ret

8 Comments
 1. Det lyder så lækkert, at det må prøves 🙂 Hvilken type creme fraiche bruger du – 9%, 18%, 38% ?

 2. Hej Frederikke,
  Hvis man nu vil være lidt tidsbesparende og købe en god færdiglavet æblemos, hvor meget skal man så bruge? 🙂
  Dbh
  Olivia

  1. Jeg vil sige du ca. skal bruge 500 g 🙂 Rør den evt. op med lidt vaniljesukker afhængig af, hvor syrlig den er 🙂

 3. hej Frederikke.

  Når du bruger smør af 2 omgange til bunden, er det så 20 gram til rasp og så 175 når du blander kiks og rasp sammen? 🙂

  KH Josefine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.