Opskrifter Livsstil

Lime cheesecake

Lækker og cremet lime cheesecake med fine vaniljeprikker. Jeg er vild med cheesecakes og det ved jeg, at I også er. Nogle af mine mest populære opskrifter er i hvert fald i cheesecake kategorien og især denne Daim cheesecake. Cremen i lime cheesecaken er lavet lidt anderledes end jeg plejer, da jeg har lavet en vanilje-limesirup og tilsat creme fraiche i ostecremen. Den er så god og dejlig frisk og forårsagtig.

Jeg er netop ankommet til Ischgl i Østrig, hvor jeg i den kommende uge skal stå på ski og hygge mig med min familie. Jeg har heldigvis planlagt en masse indlæg for ugen, så I slipper ikke for mig, selvom jeg er på ferie.

Lime cheesecake
Ingredienser

Lime cheesecake (til ca. 12-14 stykker):

Kiksebund:

300 g Digestive

150 g smør, smeltet

Limecreme:

6 blade husblas

100 g sukker

saft og skal af 3 lime

Kornene fra 1 vaniljestang eller 1 spsk. vaniljesukker

400 g Philadelphia eller en anden neutral flødeost

100 g creme fraiche

50 g flormelis

½ l piskefløde

Pynt:

Flødeskum af ca. 2 dl piskefløde

1 lime

Fremgangsmåde

Kiksebund:

Hak kiksene i en foodprocessor, så de er helt fint malede. Smelt smørret og bland det godt sammen med kiksene til en ensartet masse. Hæld kiksemassen i en springform (uden bund og placeret på det fad kagen skal serveres på) beklædt med kageplast i kanten (min form er 23 cm i diameter). Pres massen godt ned i bunden og lidt opad siderne, og sæt formen i køleskabet, imens du laver lime-ostecremen.

Limecreme:

Læg husblas i blød  koldt vand i 20 minutter. Kog sukker, limesaft og vanilje op til en sirup i en lille gryde. Lad det koge i ca. 10 minutter under omrøring. Tilsæt lime skal til siruppen. Lad siruppen køle en anelse af og smelt husblassen heri. Pisk flødeost, creme fraiche og flormelis sammen til en lind ostecreme. Bland lidt ad ostecremen i den lune sirup af nogle omgange indtil det har samme temperatur. Hæld herefter hele blandingen op i resten af ostecremen og vend det godt rundt. Pisk fløden til skum og vend den sammen med ostecremen. Hæld limecremen på kiksebunden og stil den på køl i mindst 3 timer.

Befri kagen fra form og kageplast og pynt den med flødeskum, limeskiver og limeskal. Velbekomme!

4 Comments
    1. Jeg har ikke selv prøvet at anvende agar agar, så jeg måtte lige slå det op, og af hvad jeg lige kunne finde frem til, så skal du ca. bruge 1-2 spsk. agar agar 🙂 Håber at det lykkedes! Kh Frederikke

  1. Hej! Jeg kunne godt tænke mig at lave den her til mit studentergilde til sommer. Vil jeg kunne lave den dagen før og bare holde den i køleskabet til den skal serveres?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.