Opskrifter Livsstil

Snurrer med æble og marcipan

Snurrer med æble og marcipan – et lækkert bageprojekt her i efteråret. Årh, hvor jeg elsker disse snurrer, de er nok noget af det bedste jeg ved. Disse smørbløde snurrer er fyldt med marcipan, æbler (fra min mormors have), kanel og muscovadorørsukker. Muscovadorørsukker kan skiftes ud med brun farin eller alm. rørsukker. Jeg har et par andre snurrer-opskrifter her på bloggen bl.a. disse med marcipan og chokolade , hindbærsnurrer og almindelige kanelsnurrer er der selvfølgelig også. Rigtig god fornøjelse!

Snurrer med æble og marcipan

Sødt bagværk til 4-6 personer
Forberedelse 2 t. / Tilberedning 15 min. / I alt 2 t. 15 min.
Ingredienser

(Opskrift til ca. 12-14 snurrer):

Dej:

50 g gær

2 dl sødmælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

1 sammenpisket æg til pensling

Remonce:

150 g smør, stuetemperatur

200 g revet marcipan

100 g muscovadorørsukker

2 store madæbler, revet

1 spsk. stødt kanel

 

 

Fremgangsmåde

Dej:

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sådan laver du snurrerne:

Rul dejen ud i en firkant. Smør remoncen omhyggeligt ud på hele dejen og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 12-14 aflange stykker på ca. 5 cm i bredden. Tag hvert dejstykke og sno dem. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at snurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel.

Sæt snurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg og drys evt. med lidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 200°C  i 14 minutter, til de er gyldne.

Lad snurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune, men de kan også sagtens fryses ned og varmes i ovnen eller på en brødrister. Velbekomme!

Bedøm denne ret

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.