Opskrifter Livsstil

Cinnamon twirls and “Kanelbullens Dag”!

I dag, d.4 oktober er det ”Kanelbullens dag” i Sverige. Det er efter min mening nok en af de bedste dage på året. Og vejret i dag tillader virkelig inde hygge med friskbagte kanelsnurre og en varm kop kaffe. Jeg har efterhånden bagt en del kanelsnegle, snurrer, stjerner og ikke mindst en KÆMPE kanelsnegl, som du kan tjekke ud her, her og her, men min favorit er og bliver kanelsnurrer. Jeg håber, at du har lyst til at bage dem. Her kommer opskrift

Cinnamon twirls and “Kanelbullens Dag”!

Ingredienser

Dej:

50 g gær

2 dl mælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

Remoncen:

100 g smør, stuetemperatur

100 g revet marcipan

2 spsk. stødt kanel

80 g sukker

Sådan laver du snurrerne:

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 8-9 aflange stykker på ca. 4-5 cm i bredden. Skær hvert dejstykke igennem, sådan at der bliver 2 strimler, men lad ca. 1 cm være i den ende, hvor dejen hænger sammen. Læg de 2 strimler ind over hinanden, sådan at de bliver snoet sammen. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at kanelsnurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel. Tjek evt. disse to videoer ud her og her – det er slet ikke så svært, som det lyder. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.

Sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg og drys evt. med lidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-14 minutter, til de er gyldne.

Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune med en kop the eller kaffe til. Velbekomme!

God onsdag og god bagelyst!

Fremgangsmåde

Dej:

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil remoncen til side, til den skal bruges.

Sådan laver du snurrerne:

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af remoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 8-9 aflange stykker på ca. 4-5 cm i bredden. Skær hvert dejstykke igennem, sådan at der bliver 2 strimler, men lad ca. 1 cm være i den ende, hvor dejen hænger sammen. Læg de 2 strimler ind over hinanden, sådan at de bliver snoet sammen. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at kanelsnurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel. Tjek evt. disse to videoer ud her og her – det er slet ikke så svært, som det lyder. Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.

Sæt kanelsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg og drys evt. med lidt perlesukker, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-14 minutter, til de er gyldne.

Lad kanelsnurrerne køle lidt af på en rist og servér dem. De smager allerbedst, når de stadig er lidt lune med en kop the eller kaffe til. Velbekomme!

God onsdag og god bagelyst!

 

 

Bedøm denne ret

5 Comments
  1. Søde Frederikke! Du er så dygtig ? elsker at følge dig på insta og bloggen! 2 spørgsmål til denne opskrift: kan man lykkes uden en røremaskine? Og hvad er “revet marcipan” i din fortolkning? ?

  2. Hej, glæder mig til at prøve opskriften! Hvor længe vil du anbefale man kan gemme dem før de bliver kedelige/dårlige/tørre? Og hvordan vil du opbevare dem? På forhånd tak, og god dag! 🙂

    1. De kan opbevares i en frysepose i et par dage, men de smager bedst lige når de er bagt 🙂 De kan også sagtens fryses ned og så varmes i ovnen i ca. 10 minutter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.