Biggest cinnamon roll - to share! – Frederikke Wærens
Opskrifter Livsstil Shop

Biggest cinnamon roll – to share!

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker at bage kanelsnegle og her kommer en ny variant, nemlig en gigantisk kanelsnegl bagt i en stegepande i ovnen. Den er for vild! Jeg så den for nogle dage siden på Tastys Facebook side og siden da, har jeg ikke kunne få den kæmpe snegl ud af hovedet, så i dag måtte jeg bare bage den! Selve opskriften er den I kender fra den fine flettede kanelstjerne. Nu vil jeg pakke min kuffert, da jeg i morgen (meget tidligt) rejser til Paris! Rigtig dejlig aften til jer.

Ingredienser

Dej:

50 g gær

2 dl mælk, lunken

2 æg

100 g smør, stuetemperatur

½ tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk kardemomme

ca. 500 g mel

Remoncen:

100 g smør, stuetemperatur

2 spsk. stødt kanel

80 g sukker

Glasur:

100 g flormelis

ca. 2 spsk. kogende vand

 

 

Fremgangsmåde

Dej:

Start med at opløs gæren i halvdelen af den lunkne mælk i en røremaskine. Når det er opløst hældes resten af mælken i. Tilsæt salt, sukker, æg, smør og kardemomme og rør godt. Tilsæt nu ca. halvdelen af melet og ælt dejen på maskinen. Tilsæt derefter melet indtil dejen ikke er klistret og slipper skålen, når den rører rundt. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.

Remoncen:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en gaffel og stil den til side, til den skal bruges.

Glasur:

Rør flormelis og vand sammen til en glasur.

Sådan gør du:

Rul dejen ud i en rektangel på ca. 30×50 cm på et meldrysset bord. Smør remoncen ud på dejen. Skær dejen ud i 6 stykker på den lange led. Rul den første dejstrimmel sammen til en snegl. Læg så denne snegl i begyndelsen af den næste dejstrimmel og rul den sammen til en endnu større snegl. Fortsæt med de øvrige dejstrimler indtil du har en KÆMPE snegl. Læg sneglen ned i en ovnfast smedejernspande (min er 28 cm i diameter) og lad den hæve i ca. 30 minutter. Bag sneglen i ovnen i ca. 1 time og 10 minutter ved 160 grader. Server den lun og evt. med glasur. Velbekomme!

Bedøm denne ret

7 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Kurv Luk
Updating…

Ingen varer i kurven.