Hindbær-marcipan-snurrer med opskriftsvideo! - Frederikke Wærens
Gem til senere
Madplaner Opslagstavle

Hindbær-marcipan-snurrer med opskriftsvideo!

https://youtu.be/pSLTjVL7LdI

 

Indlægget er sponsoreret af Finax, men holdningerne til produktet er mine egne.

Jeg har efterhånden bagt mange lækre sager med melblandinger fra Finax, og selvom jeg altid har været vant til selv at lave dej helt fra bunden af, må jeg ærligt sige, at Finax melblandinger er en fornøjelse hver gang: Nemt, hurtigt og med super god smag! Jeg kan godt lide, at man selv i en travl hverdag, kan sætte hjemmebagt brød på bordet ved at bruge en god melblanding. Mange børn elsker at bage, og med Finax kan alle være med!

Denne gang har jeg brugt Finax Økologiske Fødselsdagsboller til at bage lækre sommerlige hindbær-marcipan-snurrer. Du kan bruge denne melblanding til mange forskellige ting f.eks. kanelsnegle, brunsviger og selvfølgelig dejlige fødselsdagsboller (få mere inspiration af Finax her).

Du kan sagtens variere snurrerne med andre slags bær eller blande forskellige bær. Næste gang vil jeg f.eks. bage dem med brombær fra min mormor og morfars have. Hvis du vil bruge frosne bær, er det vigtigt, at de først er tøet op og afdryppet godt.

Hvis du har lyst til at se andet af det bagværk, jeg har fremtryllet i samarbejde med Finax, kan du se pizza her, amerikanske pandekager her, grødboller her og panini her.

God søndag og god bagelyst!

Hindbær-marcipan-snurrer med opskriftsvideo!

Ingredienser

Hindbær-marcipan-snurrer (16-18 stk.) Dej:
Hindbærremonce:

Fremgangsmåde

Dej:

1 pose Finax Økologiske Fødselsdagsboller

Følg den nemme vejledning bag på posen:

Bland posens indhold med Finax tørgær i en skål og tilsæt vand.

Ælt dejen i 5-10 minutter med hænderne eller i en røremaskine ved mellemste hastighed.

Lad dejen stå i skålen, imens du forbereder hindbærremoncen.

Hindbærremonce:

Mos smør med sukker og revet marcipan i en skål. Mos de friske hindbær let, tilsæt kartoffelmel og bland hindbærrene med smørblandingen.

Sådan laver du snurrerne:

Del dejen i 2, og rul den ene halvdel ud i en firkant (ca. 40 x 40 cm). Smør halvdelen af hindbærremoncen omhyggeligt ud på hele dejen i et tyndt lag, og luk halvdelen af dejen over, sådan at dejen ligger dobbelt. Del dejen i ca. 8-9 aflange stykker på ca. 4-5 cm i bredden. Skær hvert dejstykke igennem, sådan at der bliver 2 strimler, men lad ca. 1 cm være i den ende, hvor dejen hænger sammen. Læg de 2 strimler ind over hinanden, sådan at de bliver snoet sammen. Man skal gøre det lidt forsigtigt for, at al remoncen ikke ryger ud. Rul derefter den snoede dej sammen som en snegl, og slut med at fold den ikke-gennemskårne dej-ende ind under sneglen. Det gør ikke noget, at hindbærsnurrerne bliver lidt ”snaskede”. De skal nok blive fine alligevel. Tjek videoen ud – det er slet ikke så svært, som det lyder J Fortsæt på samme måde med den anden halvdel af dejen.

Sæt hindbærsnurrerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter ved stuetemperatur. Pensl dem med sammenpisket æg, og bag dem i midten af en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C) i 10-14 minutter, til de er gyldne.

 

Bedøm

Bliv medlem 

Skriv endelig en kommentar

3 kommentarer

Skriv en kommentar